10 MİLYON TL' LİK YATIRIM

TAKİP ET

Merkezefendi Belediyesi'nin 10 Milyon TL keşif bedeli ile yaptırmakta olduğu lisenin temeli - Türkiye'de bir ilk olacak iddiası ile- İmam Hatip Fen Lisesi olarak atılmıştı. Ancak, okul Anadolu İmam Hatip olarak tamamlanmak üzere.

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sınavı ile öğrenci alacak okulların listesini açıkladı.  Bakanlık projeyi Fen Lisesi olarak kabul etmedi. Listede proje İmam Hatip Anadolu Lisesi olarak yer aldı.

8 bin 250 m2 alanda, 32 derslikli ve 5 yıldızlı otel konforunda olarak tanıtılan okul için Merkezefendi Belediyesi’nin resmi internet sitesinde halen “Türkiye'nin ilk ve tek İmam Hatip Fen Lisesi projesidir” olarak tanıtılan proje, Anadolu Lisesi olarak tamamlanacak.

CHP Merkezefendi Belediye Meclis üyesi ve Eğitimci Sabri Yıldız ise projeyle, ilgili olarak yaptığı açıklamada, şöyle dedi: “Okul yapımı gündeme geldiğinde, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve yetkililere, İmam Hatip Fen Lisesi’nin olamayacağını anlatmaya çalıştık. Bir meslek lisesi ile proje okulu fen lisesinin yan yana gelmesinin eğitim sistemimiz için mümkün olmadığını dile getirdik. Ancak ‘Ben yaptım oldu’ mantığı ile Merkezefendi’ye İmam Hatip Fen Lisesi yapılacağında ısrar edildi.
Ancak , geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sınavı ile öğrenci alacak okulların listesini açıkladı. Bu okul, Milli Eğitim Bakanlığının listesinde İmam Hatip Anadolu Lisesi olarak geçti.

Yani kısaca Subaşıoğlu’nun İmam Hatip Fen lisesi projesinin Milli Eğitim Bakanlığınca bile kabul görmediği anlaşılıyor. O gün yapıcı ve yol gösterici uyarılarımız dikkate alınsaydı, bugün hala Belediye’nin internet sitesi projeler bölümünde İmam Hatip Fen Lisesi diye absürt bir proje yer almayacaktı.”