10 ŞÜPHELİNİN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLEMEDİ

TAKİP ET

TFF 1. Lig 2017-2018 sezonunun 29'ncu haftasında ligde kalma mücadelesi veren Denizlispor, şampiyon adaylarından Ankaragücü'nü sahasında konuk etti.

Karşılaşma Hasan Kılınç’ın penaltı golü ile 1-0 devam ederken 45’nci dakikada Ankaragücü futbolcusu Alihan Kubalas kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Karardan sonra hem saha içinde hem de protokol tribününde bir anda arbede yaşandı. Karara itiraz eden Ankaragücü yöneticileri ile Denizlisporlu yöneticiler birbirine girdi.

Çıkan olaylarda kafasına sandalye ile vurulan Denizlispor yöneticisi Hasan Önder’in alnı yarıldı.
Rakip takım yöneticileri tarafından sıkıştırılarak darp edilen Denizlispor Başkan Yardımcısı Taner Atilla tribünden aşağı atılmak istendi. Necip İrdem de darp edildi, kıyafetleri parçalandı. Olaylar polis müdahalesi ile sona erdi.

Maçın kalan bölümünde her iki kulüp yöneticileri birbirinden ayrı maç izledi, protokol tribününe polis barikatı kuruldu.



SEZON SONU ŞAMPİYON OLDULAR

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında Kappel ve Mehmet Akyüz’ün ayağından iki gol daha bulan Denizlispor maçı 3-1 kazandı. Sezon sonunda 63 puan toplayan Ankaragücü lig ikincisi olarak süper lige çıktı. Denizlispor ise 38 puanla 15’nci sırada yer aldı ve ligde kalmayı başardı. Maçın ardından Denizlispor yöneticileri Taner Atilla, Hasan Önder ve Necip İrdem, Ankaragücü yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

TFF 1 YIL HAK MAHRUMİYETİ CEZASI VERDİ

Maçtan 4 gün sonra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) toplanarak her iki kulübe ceza yağdırdı. Bazı Denizlispor taraftarının biletleri bloke edildi, 15 bin lira ceza kesildi. Bir kulüp görevlisine 90 gün hak mahrumiyeti getirildi.

Ankaragücü, taraftarların neden olduğu olaylar nedeniyle 20 bin lira para cezası aldı. Taraftarlara bir sonraki maç için deplasman yasağı getirildi, bir iç saha maçı da seyircisiz oynandı. Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner’e 360 gün hak mahrumiyeti cezası ve 140 bin lira para cezası verildi. Yöneticiler Levent Yılmaz, Murat Ağçabay, Tuna Yılmaz ve Emrah Yıldız hak mahrumiyeti ve para cezaları aldı. İki kulüp personeline hak mahrumiyeti iki antrenöre de soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı getirildi. Yiğiner’in cezası daha sonra tahkim kuruluna yapılan itirazdan sonra 6 ay hak mahrumiyeti cezasına düşürüldü.

İKİŞER KEZ İFADELER ALINDI

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Denizli 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner basit yaralama ve hakaret, yöneticiler Tuna Yılmaz hakaret içerikli tezahürat, Osman Gazi Kandaş ve Burhan Cabir Uzun ‘Yasak Olmayan Ancak Tehlike Arz Edebilecek Aletleri Kullanarak Müsabakanın Düzenini Bozma’, Levent Yılmaz ise basit yaralama ile suçlandı.

Ankaragücü yöneticileri de Denizlispor yöneticilerini saldırı ve hakaretle suçlayarak davacı oldu. Sanıklar mahkemeye ifade verdikten sonra dosya yeni kurulan Denizli 15. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Bu mahkemede görülen iki celsenin ardından görevsizlik kararı verilerek dosya yeniden 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Daha sonra sanık ve tanıkların talimatla yeniden ifadelerine başvuruldu.

SANDALYELER HAVADA UÇUŞMUŞ

Savcılık iddianamesinde Yiğiner’in sandalye ile Denizlisporlu Önder’in kafasına vurarak yaraladığı ayrıca hakaret ettiği öne sürüldü. Bu saldırıda Önder’in kemiğinin kırıldığı belirtildi. Ayrıca Yiğiner ve Yılmaz’ın Denizlisporlu Taner Atilla’yı yumrukla darp ettiği, Burhan Cabir Uzun ve Osman Gazi Kandaş’ın da sandalye fırlattıkları ifade edildi. Savcılık olayın görüntü kayıtları ve hazırlanan raporlara atfen sanıkların Türk Ceza Kanunu’nun 53’ncü maddesi gereğince bazı hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasını talep etti.

10 ŞÜPHELİNİN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLEMEDİ

Denizlisporlu yöneticilerin avukatları yargılama sırasında görüntü kayıtlarından kavgaya karışan 10 şüphelinin daha olduğunu tespit ettiklerini, bu kişilerin de bulunup yargılanmasını istedi. Üst tribünde maç izleyen şüphelilerin arbede sırasında protokol tribününe girdikleri ve Denizlisporlu yöneticilere saldırdıkları ileri sürüldü. Protokol listesinde isimleri yer almayan şüphelilerden birinin yüzü görüntü kayıtlarından tespit edilerek daimi arama kararı çıkarıldı.

Avukat Sergen Atilla görüntülerdeki şüphelilerin kimlik tespitinin yapılamadığını belirterek, “Biz görüntülerde saldırıda bulunan 10 kişiyi tespit ettik. Şikâyetçi olduk. Maalesef bu kişilerin kimlikleri tespit edilemedi. Bu davayı takip ediyoruz. Toplanacak delil kalmadı. Karara bağlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

DAVA 4 YILDIR SÜRÜYOR

Dördüncü yılına girilen davada Denizlisporlu yöneticiler karar verilmesini bekliyor. Yaşadıklarını anlatan Hasan Önder, “Arbede çıktığında bana sandalye ile vurdular. Alnım yarıldı. Yüzüme 4 dikiş atıldı. Yargılamanın bir an önce tamamlanmasını ve karar verilmesini bekliyoruz” diye konuştu. Darp edilen ve kıyafetleri parçalanan Necip İrdem ise “Bu konu çok uzadı. Suçlular bulunsun ve cezalandırılsın istiyoruz. Dava bir an önce sonuçlansın” ifadelerini kullandı. Ocak ayında mahkemesi görülecek olan davanın sonuçlanması bekleniyor.
 

Denizlisporlu yöneticiler kafasına sandalye ile vurulan Hasan Önder Taner Atilla Necip İrdem Ali Çetin