100 yıllık çam ağaçlarını kesmişler

TAKİP ET

Denizli'nin Kale ilçesi Kırköy mahallesi mezarlığında bulunan 100 yıllık 2 adet çam ağacını ısınmak için kesen mahalle muhtarı ve imam gözaltına alındı.

 Denizli'nin Kale ilçesine bağlı Kırköy Mahallesi muhtarı Hasan Abır ve imam Ali Yıldız mezarlıkta bulunan yaklaşık 100 yıllık 2 adet çam ağacını kış ayında yakacak olarak kullanmak üzere gece vakti kestikleri iddiasıyla, Jandarma tarafından gözaltına alındı.


 
Olay duyulduktan sonra mahalle halkının tepkisine yol açarken Kale ilçe Müftüsü Osman Ulaş Kaya konu ile ilgili olarak kendilerine şikayet geldiğini belirterek, “Konuyu yakından takip ediyoruz. Yaptığımız çalışmada muhtar ve imam arkadaşın ağacı birlikte kestiklerini öğrendik” dedi.



SORUŞTURMA AÇILDI

Yeni Asır Gazetesi’nden Sebahattin Alp’in özel haberine göre; Kırköy Mahalle halkından bazı kişilerin Kale İlçe Orman İşletme Şefliğine ve İlçe Müftülüğü ile Kale Kaymakamlığa şikayetleri üzerine, Muhtar ve İmam İlçe Jandarma tarafından gözaltına alınarak ifadeleri alındı.

 Mahalle Muhtarı Hasan Abır, Kale ilçe müftüsüne verdiği bilgide çam ağaçlarını kestiklerini ifade etti. Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık ise hem muhtar hem imam ile alakalı olarak olayın takip edildiğini gerekli soruşturmanın açılabileceğini söyledi. Orman kanuna göre çam ağaçlarının kesimi yasak. Çam ağacının bilinçli olarak kesiminin para ve hapis cezası bulunuyor.
 

denizli’nin kale ilçesi kırköy mahallesi mezarlığında bulunan 100 yıllık 2 adet çam ağacını kesen mahalle muhtarı ve imam kale ilçesi kırköy mahallesi ağaç kesmek denizli denizlimuhabir denizli muhabir denizli haberleri