15 Temmuz şehit ve yakınları için toplanan 340 milyon TL nerede?

TAKİP ET

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Mecliste yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesinde şehit düşen ve yaralanarak gazi olan vatandaşlarımız için toplanan paraların nerelere harcandığını sordu.

Türk halkının şehit ve gazilerden razı, fakat onların bizden razı olup olmadığını da soran İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, “Şehit ve gazilerimiz için toplanan 340 milyon lira nereye harcanmıştır.” Diye sordu.
 
Konuşma metninden satır başları :

Öncelikle, yine şehit haberlerinin geldiği kötü bir güne uyandık. Van'da keşif görevinden dönen 7 Emniyet mensubumuz ve Siirt'in Pervari ilçesinde terör örgütüne yönelik olan operasyonda çıkan çatışmada 2 Özel Harekât polisimiz şehit olmuştur. Şehit yakınlarımız, emin olunuz ki acınız, acımızdır. Bu vatan için mücadele ederken uzuvlarını yitiren gazilerimiz gibi bizlerin de her acılı haberde yüreğinden bir parça kopuyor.

Coğrafya kaderdir." demişler. İçten ve dıştan kuşatılmış bütün coğrafyamızda bağımsız ve dik kalabilmenin bedeli ne yazık ki kan ve gözyaşı. Bizler bu coğrafya için vatan toprağına düşen her bir şehidimizden, yaralanan, yüreği beraber çatıştığı arkadaşlarıyla birlikte parçalanan her bir gazimizden razıyız.

    Peki, şehitlerimizin bu ülkeye emanet ettikleri yakınları, gazilerimiz bizden razı mı?

Söze gelince "Şehit nurlu, gazi onurlu." ama ne yazık ki gazilerimizin onuru ayaklar altında. AK PARTİ'si iktidarının yıllardır süregelen bir politikası var: "Önce kullan, sonra at." Çok kötü bir benzetme olabilir ama ne yazık ki acı gerçek bu.

    Dün 15 Temmuzdu, malum, darbe girişiminin 4'üncü yıl dönümü. Üzerinden sadece dört yıl geçti ama o gün yaşananlar dün gibi hafızalarımızda.

Bize göre vatan için bir damla kanı akmış her gazimiz eşit durumdadır. Eşitler arasında eşitlik gibi bir ayırımımız bulunmamaktadır.

Son bir ayda yaşananlar göstermiştir ki iktidar, darbe girişimini defetmek için vücudunu siper eden vatandaşlarımızı da ayrıma tabi tutmuş, reklam bitmiş, gerçek film başlamıştır. Daha bir ay önce, dertlerini anlatmak için AK PARTİ'si genel merkezine giden 15 Temmuz gazileri zorla, yaka paça parti binasından uzaklaştırılırken dün, darbe girişiminin 4'üncü yıl dönümü törenlerine davet edilmedikleri gibi 15 Temmuz Şehitler Anıtı yürüyüşleri de engellendi. Pardon bir düzeltme yapayım:

 Evet, anıtı ziyaret etmelerine izin verildi, ne zaman? Kendi vücutlarını siper ettikleri Sayın Recep Tayyip Erdoğan anıttan ayrıldıktan sonra.

15 Temmuz şehit ve yakınları için 340 milyon TL para toplandı, toplanırken şehit yakınlarına verilmek üzere toplandı. Yapılan hayırlar yerine ulaştırılmadığında, size emanet edilene ne yapmış oluyorsunuz? Bu yaptığınız dinen, ahlaken, hukuken ve vicdanen uygun mu? Nerede bu paralar? Hazine kurumlar hesabına aktarılmış.

15 Temmuz mağdurlarına yardım etmek için toplanan bu paraların sahiplerine dağıtılması için hâlâ ne bekleniyor? Dolara mı yatırdınız? Altın mı yaptınız? Faizle paraların artmasını mı bekliyorsunuz? Bu ülkenin bütün şehit ve yakınları vakarla, gururla şehitlerinin manevi emanetine sahip çıkmaktadır ama şehitlerin emanet ettiklerine ne yazık ki devlet sahip çıkamamaktadır.
 

i̇yi parti denizli milletvekili yasin öztürk denizli muhabir denizli denizlimuhabir