15 Vilayet, 60 yerleşim birimini gezdi

TAKİP ET

Araştırmacı İbrahim Afatoğlu, Bektaşiliğin önderlerinden ve Denizli yöresinde Bektaşiliğin yayılmasına öncülük eden Sarı İsmail'in çalışmalarını anlatan kitabını basına tanıtı.


HABER MERKEZİ


Bin 200’lü yıllarda Hacı Bektaşi Veli tarafından Denizli yöresine Müslümanlığı ve Bektaşiliği yaymak üzere gönderdiği Sarı İsmail’in Bektaşinin Halifelerinden biri olduğunu anlatan İbrahim Afatoğlu, “Tavas ve civarı o zaman henüz Müslüman değildi. Sarı İsmail Tavas’a geldiğinde ilk önce bir kilisenin papazını Müslüman yaparak başlattığı çalışmalarla, Tavas  yöresi  Müslümanlığı ilk Sarı İsmail ile tanıdı. Denizli Tekkeköy’den Antalya’ya  kadar  olan yörede Sarı İsmail’in yaptığı çalışmaları kitabımızda açıkça görebiliriz.” Dedi.



Kitabı yazmak için bir çok zahmetlere katlandığını anlatan Afatoğlu, “Sari İsmail Sultan kitabı için 15 vilayet 60 yerleşim birimini gezdim, araştırma yaptım. Bektaşilerin içerisine girebilmek için kızım Fatma ve oğlum Ali ile birlikte gezdim.  Mezarı Tavas’ta olan Sarı İsmail’in köklerini ve çalışmalarından derlenen tarihi bu kitabımda bir araya topladım. Bir çok olaya tanıklık edecek kitabımın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum dedi.