2. el Oto pazarına ilgi çok az

TAKİP ET

Sevindik'te her hafta Pazar günü kurulan 2. el otomobil pazarında, satıcılardan çok, pazara vakit geçirmek için gelenler yoğunlukta.

Boş zamanlarını geçirmek isteyenler ve arabası olup yaklaşık değerini öğrenmek isteyenler Pazar günleri soluğu Sevindik’teki  araba pazarında alıyor. Denizli’nin tek açık oto satış yeri olarak bilinen otomobil  pazarını bugün okuyucularımız için gezdik.



Yaklaşık 50 aracın olduğu oto pazarında 100 kadar da insan bulunuyor. Aracını satmak için pazara çıkaran satıcılar, araçlarına bakanların sadece fiyat sorduğunu almak için pazarlık yapanın olmadığından dert yanıyorlar.



Her yıl bahar aylarının başlaması ile oto pazarında görülen araç ve insan yoğunluğunun bu yıl henüz yaşanmadığını anlatan araç sahipleri; “Benzin ve motorine gelen zamlardan ve 2. El araçlarda yaşanan fiyat artışından sonra alıcı bulmak neredeyse imkansızlaştı. Buraya araç bakmaya gelenler sadece fiyat sorup gidiyor. ” diye konuştular.



Son zamanlarda kur’da ve otomobil fiyatlarında yaşanan artışın talebi 10 yaş üstü araçlara doğru yönelttiği ancak, yakıt fiyatlarının vatandaşı araba almaya biraz tereddütlü yaklaşmaya zorladığı belirtiliyor.
 

sevindik açık oto pazarı alıcı satıcı