2.NCİ ETAP 100 YÜZYILIN ALTYAPI KAZISI BAŞLIYOR

TAKİP ET

Karşıyaka, Anafartalar, Dokuzkavaklar mahallesi'nin tamamı ve Deliktaş mahallesinin kalan kısımlarında alt yapı kazısına başlanıyor.


HABER MERKEZİ

Denizli Büyükşehir Belediye Karşıyaka, Anafartalar, Dokuzkavaklar mahallelerinin alt yapısını baştan sona yeniliyor. İkinci yüzyılın altyapı hamlesinin anlaşması bugün imzalandı. Güven ve Hüner ortak konsorsiyumunun birlikte götüreceği işin bedeli  95 milyon lira. Toplam 24 ayda tamamlanacak proje ile Karşıyaka, Anafartalar ve Dokuzkavaklar mahallesinin 166 kilometre içme suyu,  115 kilometre kanalizasyon ve 28 km yağmur suyu tahliye kanalları yenilenecek.

Proje hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Hatlar yenilendikten sonra Türkiye’nin en temiz suyu Denizli’de olacak. Şehrimizde yaşayan herkes gönül rahatlığı ile bu suyu içebilir, çocuklarına içirebilir” dedi.

ZOLAN: SABIR İSTEDİ

Alt yapı çalışmasının başlayacağı mahallelerde çalışmalar sırasında vatandaşın mağdur olabileceğini ifade eden Osman Zolan; “Kimseyi mağdur etmek istemiyoruz, ancak yine de aksamalar yaşanabilir. Tek istediğimiz bu çalışmaların rahat yürüyebilmesi için vatandaşın bize anlayış ve sabır göstermesi. Daha önce bir çok bölgede bu çalışmaları yaptık. Sıkıntı yaşamadık mı yaşadık. Ama sonunda rahat eden biz olduk. Bu mahallelerde de en sonunda herkes rahat edecek. Vatandaşımızdan sabır bekliyoruz.” Diye konuştu.

2. ETAP EKİM’DE

Alt yapı ihalesinin 2. Etabının Ekim ayında Sevindik ve Sümer mahallesinden başlatılacağını da ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Karşıyaka’nın kalan kısmı da 2. Etaba girecek. İhale Ekim ayında tamamlanacak ve akabinde çalışmalar buradan da başlatılacak. İşlerimizin seri olarak olarak yürümesi  açısından vatandaşlardan sabırlı olmalarını istiyoruz.” Dedi.