200 GRAM EKMEK 1 LİRA

TAKİP ET

Denizli'de 200 gram ekmek bugünden itibaren, 1 liradan satışa sunulmaya başlandı.

Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, Bakanlığın, israfı önlemek belirlediği kriterlere uymak için alınan karara, bir çok ilin geçtiğini, Denizli’deki fırıncıların da gerekli hazırlıklarını tamamlayarak, 200 gram ekmeği bugün itibariyle satışa sunmuş olduklarını söyledi.

Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, konuya ilişkin denizlimuhabir com.’a yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,  ekmeğin gramajında düzenleme yaptı. Düzenlemeye göre, ekmekte 250 gram olan alt limit, 200 grama indirildi.

Resmi Gazetede yayımlanan tebliğe göre, 200 gram ağırlıktan başlamak üzere 50'şer gram artırılarak satışa çıkan ekmek, 1 Ocak 2018 itibarıyla 200 gram ağırlıktan başlayarak 10'ar gram artırılarak satışa çıkmaya başladı.

Buna göre ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği, ekşi hamur ekmekleri çeşitli ağırlıklarda üretilebilecek. Restoranlar için doğrudan tüketiciye arz edilmeyen ekmekler de çeşitli ağırlıklarda üretilebilecek.”dedi.

İSRAF ÖNLENECEK

İsrafı önlemek amacıyla yapılan değişiklikle en az 200 gram olmak koşulu ile ekmeğin 1 liradan satılması öngörüldü. Türkiye genelinde birçok ilde bu yeni uygulama hayata geçmişti. Bu değişikliğe bugünden itibaren Denizli de eklendi.

'GİZLİ ZAM OLARAK GÖRMÜYORUZ"

Ekmeğin gramının düşmesini gizli zam olarak görmediklerini kaydeden Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, özellikle Denizli  için bunu söylemenin hiç doğru olmadığını vurguladı. Karadaban, şöyle konuştu: “Biz 200 grama düşürdük fakat zam yapmadık, Ekmekte düzenleme yaptık. Bakanlığın belirlediği ve resmi olarak belirlediği kriterlere uyduk. Bunu zam olarak algılamamak gerekli.” Dedi.