2017-2018 Futbol Sezonu 1. Amatör Küme Değerlendirmesi

TAKİP ET

2017-2018 Futbol Sezonu 1. Amatör Küme Ligi 13 Mayıs 2018 tarihinde oynanan Play-Off müsabakaları ile tamamlandı.

Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Lig 3 Grupta 32 takımın mücadele ettiği 22 hafta süren zorlu grup müsabakaları ile başladı. Grubunu ilk 3 sırada tamamlayan A grubundan Denizli Starspor, Kalınkozspor, Çamelispor, B grubundan Karakovaspor, Tekkeköyspor, Sarayköy Efelerspor ve C grubundan Alparslan Gençlikspor, Üçler Albayrakspor, Kocaderespor ve Beyağaç Belediyespor Play-Off’lara kaldı.

Gruplarını son sırada tamamlayan Baklan Belediyespor, Karayahşilerspor ve Honazspor ise 2. Amatör Kümeye düştü.

Play-Off müsabakaları önceki yıllara göre çok daha çekişmeli geçti. Hiç kuşku yok ki 1. Amatör Küme Liginin kalitesi her geçen yıl bir kademe daha artıyor. Play-Off liginde  9 hafta boyunca heyecan en üst seviyedeydi.

Müsabakalarda olumsuz bir olayın yaşanmamış olması bizleri çok daha mutlu etti. Zorlu Play-Off müsabakaları neticesinde 25 Puanla Denizli Starspor, 22 puanla Kalınkozspor ve 19 puanla Çamelispor ilk 3 sırayı alarak Süper Amatör Lige yükseldiler. Takımlarımıza Süper Amatör Ligde Başarılar diliyoruz.

Önümüzde ki sezon 1. Amatör Küme Liginde mücadele edecek takımlarımıza da Süper Amatör Lig yolunda fair play çerçevesinde centilmence müsabakalar oynamalarını temenni ediyoruz."