2024 SEÇİMLERİNE BU DETAYLAR DAMGA VURDU

TAKİP ET

Yerel seçimler Denizli'de ilginç bir tablo ortaya çıkardı. Mevcut belediye başkanlarını aday göstermeyen partiler kaybetti. Partilerinin ilk başta tercih etmediği iki aday başkan seçildi. MHP'nin kentte hiç belediyesi kalmadı.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri, Denizli’de çok ilginç sonuçların ortaya çıkmasına neden oldu. Kentteki seçmenlerin 132 bininin sandığa gitmediği bu seçimlerde, bir önceki seçimde yüzde 84 olan katılım oranı yüzde 75’lerde kaldı.

 

İKİNCİ TERCİHLER BAŞKAN OLDU

 

CHP Güney ve Çivril ilçelerinde kamuoyuna açıkladığı adaylarını geri çekti, yerine yeni isimler belirledi. İki yeni isim de seçimi kazanarak belediye başkanı oldu.

 

İlk değişiklik Çivril ilçesinden geldi. CHP bu ilçede Kemal Arslan’ı aday olarak belirledi ve kamuoyuna duyurdu. Arslan seçim çalışmalarına başladı. Belediye meclis üyesi adayları ile yapılan bir toplantı sırasında çıkan tartışmada iki meclis üyesi adayına saldırmakla suçlandı. Parti yönetimi karar değiştirdi ve adayını geri çekerek Semih Dere’yi başkan adayı yaptı. Dere girdiği yarışta seçimin kazanını oldu ve Çivril’de belediye başkanlığı makamına getirildi.

 

Güney’de ise CHP aday olarak Mahmut Toprakçı’yı belirledi. Toprakçı’nın adaylık başvurusu İl Seçim Kurulu tarafından hukuki nedenlerle kabul edilmeyince bu ilçede aday olarak bu kez Mehmet Ali Eraydın’ı belirledi. Eraydın seçim yarışını açık ara kazandı ve ilçenin yeni belediye başkanı oldu.

 

BAŞKANLAR ADAY GÖSTERİLMEDİ

 

Denizli’de bu seçimlerde mevcut 5 belediye başkanı partileri tarafından aday gösterilmedi. Buldan’da MHP’li Belediye Başkanı Mustafa Şevik yerine Mesut Sarıbaloğlu aday gösterildi. Bu ilçede yarışı CHP adayı Mehmet Ali Orpak yüzde 54 ile kazandı. Şevik ise herhangi bir partiden aday olmadı.

 

Acıpayam’da AK Partili Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’ı aday göstermedi, yerine Fikret Gümüş ile yarıştı. Şevkan herhangi bir partiden aday olmadı. Bu ilçede seçim yarışını CHP adayı Levent Yıldırım kazandı.

 

Çivril’de Ak Parti mevcut belediye başkanı Niyazi Vural yerine Gürcan Güven’i aday gösterdi. Vural ise YRP adayı oldu. Buradaki yarışı ise CHP adayı Semih Dere kazandı.

 

Pamukkale’de AK Parti mevcut belediye başkanı Avni Örki yerine Halil Pekdemir’i aday gösterdi. Örki siyaset arenasında kenara çekildi. Fakat bu ilçedeki yarışı CHP adayı Ali Rıza Ertemur kazandı.

 

Babadağ da ise CHP belediye başkanı Ali Atlı’yı aday göstermedi, yerine Fuat Üstündağ ile yarışa girdi. Atlı ise İYİ Parti adayı olarak seçmenin karşısına çıktı. Bu ilçede seçimi Ak Parti adayı Murat Kumral kazandı.

 

MHP’NİN BELEDİYESİ KALMADI

 

Ak Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nda Denizli’de 16 adayı AK Parti, 4 adayı ise MHP belirledi. MHP’nin Çal’da yeniden aday gösterdiği mevcut belediye başkanı Fethi Akcan seçimi CHP adayı Hakan Tamer’e kaybetti. Buldan’da mevcut başkan Şevik yerine yarışa katılan Sarıbaloğlu seçimi kaybedince MHP’nin kentte hiç belediyesi kalmamış oldu. Honaz’da Ali Semerci, Serinhisar’da Cemal Kobaş, MHP adına girdikleri seçimlerde zafer elde edemedi.

 

 

 

seçim detay parti belediye