26 yıllık müdürü görevden aldılar

TAKİP ET

İlimizin yetiştirdiği eğitim ve öğretim camiasının yüz akı konumundaki AYDEM Fen Lisesi müdürü Deniz Kösehan görevinden alınarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Kimya öğretmeni olarak joker öğretmen olarak atandı. Kösehen 26 yıllık idareci vasfına rağmen, ideolojik sebepler yüzünden görevinden alınınca sosyal medya ayağa kalktı.

Denizli’de eğitim camiasında “ülkücü Eğitimci” denilince ilk akla gelenler arasında olan ve ilimizdeki Fen liselerini başarıdan başarıya koşturan, öğrencilerinin üniversite sınavlarında ve okullar arası yarışmalarda rekorlar kırmasına vesile olan Müdür Deniz Kösehan, çok başarılı olmasına, yüzlerce başarı plaketi almasına ve ilimizin gözde iki okulunda 26 yıl yöneticilik yapmasına rağmen görevinden alındı.   
Bundan böyle, joker öğretmen olarak il Milli Eğitim bünyesine atanan ve nerede bir boşluk varsa, oraya gidecek olan Müdür Deniz Kösehan, “Eğitim camiasına her noktada görev yapmak bizim şiarımızdır. Bundan gurur duyarım” dedi.

Yöneticilik yaptığı dönemlerde malum sendika başta olmak üzere, çekemeyenler tarafından sık sık şikayet edilen, soruştarmalar sonucunda her seferinde haklılığı ortaya çıkan Deniz Hoca, bütün olumsuz durumlarda bile dik durmuş, kimse ile uğraşmadan “Ben işimi yaparım” diyerek, liyakatlı, işinin ehli bir eğitimci olarak, yönettiği okulun haklarını korumak için çalışma yapmış, gerçek ülkücü bir eğitimci olmuştu. O, Erbakır Fen Lisesinde 16 yıl müdür yardımcılığı ve vekilliği, AYDEM Fen Lisesinde ise, kurucu müdür olarak 8 yıl görev yaptı. Bu görevlerinin sonucunda taltif edilmesi beklenirken, rotasyona takılarak görevinden alındı.

AYDEM Fen Lisesi web sayfasından ve sosyal medya hesabından konu hakkında açıklamalarda bulunan Deniz Kösehan’ın, durumu açıklaması ile birlikte Eğitim camiasında büyük üzüntü yaşandığı yorumlara yansıdı. Kösehan’ın öğrencileri ayağa kalkarak, müdürlerinin görevden alınmasına tepki gösterdiler.  Deniz Kösehan açıklamasında, “Kuruluşundan bu yana  büyük bir hevesle ve amatör bir ruhla görev yapmaya çalıştığım AYDEM Fen Lisesi okul müdürlüğünden  hüzünlü bir şekilde  ayrılıyorum. Bundan sonra Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrinde kimya öğretmeni olarak devam edeceğim” dedi.

Kösehan açıklamasında “TÜBİTAK bilgi yarışmalarında Bilgisayar dalında Türkiye 2. olarak 'Gümüş madalya' almamız, Fizik dalında Türkiye 3.sü olarak  'Bronz madalya' almamız,  son olarak TÜBİTAK Matematik takımında bulunun öğrencimiz Zeynep TAŞEVLİ'nin 54 ülke takımının katıldığı  Avrupa matematik olimpiyatında  Dünya 2.si gelerek  'Gümüş Madalya' alması   okulumuza ayrı bir moral- motivasyon  getirmiştir.” Dedi..

26 Yıllık yöneticilik hayatına; “1 adet  ' Maaşla  Ödüllendirme, 4  adet  'Teşekkür Belgesi, 1  adet   MEB  Ortaöğretim Genel Müdürlüğünden 'Teşekkür Belgesi, 4 adet  Denizli Valiliği'nden  'Takdir Belgesi, 4  adet Merkezefendi Kaymakamlığı  ve Denizli Valiliğinden  Başarı Belgesi, 1  adet  Merkezefendi Kaymakamlığından 'ÜSTÜN   BAŞARI  BELGESİ , 1  adet   Denizli Valiliğinden  ' ÖDÜL BELGESİ ' olmak üzere toplam 16 başarı belgesi sığdıran Deniz Kösehan, “Hoş sadâlar, güzel izler bırakmış olabilmenin umuduyla hepinizi Allah'a emanet ediyorum” dilekleri ile veda etti.

Şimdi sormak gerekir; Bunca başarıları sağlayan, görev yaptığı okullarda Milli Eğitimin yüz akı olan Deniz Öğretmenin Eksiği neydi? Liyakat mı ?, Başarı mı ?, Onlarca madalya mı ?, Türkiye’nin en gözde Üniversitelerine binlerce öğrenci göndermesi mi sizi rahatsız etti ? Ne istediniz ? Ne istiyorsunuz ? 26 koca sene her şeyini eğitime harcayan gece gündüz başarıdan başka bir şey düşünmeyen bir eğitimciyi bu şekilde kızağa çekmeniz sizi çok mu mutlu etti ? Bir eğitimci olarak arayıpta Deniz Kösehan da bulamadığınız neydi ?

denizli aydem fen lisesi deniz kösehan denizli milli eğitim müdürlüğü denizlimuhabir muhabir denizli haberleri