3 aile karantinaya alındı

TAKİP ET

Sarayköy'de ilk vak'anın görüldüğü mahalle olan Sığma mahallesinde 3 aile gönüllü karantina altına alındı.

Edinilen bilgiye göre Sarayköy ilçesi Sığma Mahallesinde ikamet eden K.P yaklaşık 15 gün önce boğazında yaşadığı bir rahatsızlıktan dolayı Denizli Devlet Hastanesine gitti. Burada yapılan testlerin sonucunun çıkması için kendisine 14 gün sonra gelmesi söylendi.

14 gün sonra hastaneye giden K.P’nin kanında görülen bir şeyden dolayı kovid-19 testi yapılacağı söylendi. Sağlık durumunun Kovid-19 testini sonuçlarını evinde beklemeye elverişli olduğu için sağlık çalışanları ve jandarma nezaretinde evine getirildi.

Jandarma ekipleri ve sağlık ekipleri K.P’yi ailesini ve temas ettikleri tespit edilen diğer 2 aileyi evlerinde karantinada kalmaları konusunda uyardı.

K.P’nin aynı zamanda yakın zamanda hastanede girdiği kontroller sırasında akciğer filmi de çekildi. Akciğer filminin sonuçları sisteme girildiğinde K.P’nin Aile Sağlık Merkezindeki görevli aile hekiminin ise filmi inceleyip sisteme kovid-19 pozitif olarak girdiği iddia edildi.

K.P’nin kesin test sonuçlarının yarın çıkacağı öğrenilirken, negatif çıksa dahi 2 gün sonra tekrar test uygulanacağı bilgisi paylaşıldı. Pozitif çıkması durumunda şuan tedbir amaçlı karantina altına alınan diğer iki aileye ve kendi ailesinde test yapılacağı aktarıldı.

Sarayköy.com.tr
 

3 aile karantinada covid-19 korona denizlimuhabir denizli muhabir denizli haberleri sarakyöy sığma mahallesi karantina corona