3 Denizli firma, Ege'nin 10 büyüğü arasında

TAKİP ET

Ege Bölgesi Sanayi Odasınca (EBSO) 2019'daki üretim ve satış performanslarına göre bölgedeki 100 büyük sanayi kuruluşu belirlendi. Tüpraş'ın birinci olduğu listenin ilk 10'unda Denizli'den Abalıoğlu Yem ve Yağ ile Kocaer Haddecilik yer aldı.

Ege’nin 100 büyük sanayi kuruluşu, EBSO’da düzenlenen toplantıda açıklandı. Üretim ve satışlara göre yapılan değerlendirmede birinci Tüpraş olurken, bunu Petkim ve Philsa Philip Morris takip etti.

DENİZLİ’DEN 3 FİRMA VAR

Ege’nin birçok bölgesinde yatırımları bulunan, Denizlili Abalıoğlu ailesinin sahibi olduğu Abalıoğlu Yem-Soya listenin 7’nci sırasında yer alırken, aynı ailenin sahibi olduğu Abalıoğlu Yağ Sanayi 9’ncu sırada yer aldı.
İzmir ve Denizli’de haddehaneleri bulunan Kocaer Haddecilik de listenin 10’ncu sırasında yer aldı.

100 FİRMADAN 83’Ü KAR BİLDİRDİ

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, bu yıl listede yer alan 15 firmanın, geçen yılki listede olmadığını belirtti.

İlk üçte yer alan firmaların kimya, demir-çelik-döküm ve gıda sektörlerinde faaliyet gösterdiğini hatırlatan Yorgancılar, şunları kaydetti: “Listedeki 83 firma kar bildirdi, 57’si Ar-Ge yapıyor, 30 tanesi yabancı sermayeli, 17 tanesi ise zarar beyan etti.

Yüz firmanın 83’ünün kar beyan etmesi önemli bir sonuç ancak bunun nereden geldiği çok önemli. Bu firmaların yüzde 78,9’u kimya, gıda, demir-çelik-döküm sanayisinde üretimlerini yoğunlaştırıyor. Bunlar kentimizin lokomotif sektörleri ve geçen yıl da aynı oranda ilk üçü oluşturuyordu.”

EBSO’nun çalışmasına göre bölgedeki en büyük 10 firma şöyle:

1 – Tüpraş
2 – Petkim
3 – Philsa Philip Morris
4 – BMC Otomotiv
5 – İzmir Demir Çelik
6 – JTI Tütün
7 – Abalıoğlu Yem-Soya
8 – Pınar Süt
9 – Abalıoğlu Yağ Sanayi
10 – Kocaer Haddecilik
 

3 denizli firma ege’nin 10 büyüğü arasında ebso muhabir denizli muhabir denizli haberleri