31 HAYIRSEVERE PLAKET VERİLDİ

TAKİP ET

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla Denizli'nin eğitime katkı sağlayan hayırseverlerle tanışma ve kaynaşma yemeği düzenlendi.

Denizli Anemon Otel'de düzenlenen yemeğe; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Hasan Karahan, Denizli Milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Kaymakamlar, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve hayırseverlerimiz katıldı.

                    

                    

Vali Hasan Karahan gecede yaptığı konuşmasında; “Hayırseverliği Cenab-ı Allah bize de nasip eder inşallah ve bugün sizin mutluluğunuzu ve iç huzurunuzu bizde yaşarız. Salona girerken Sayın Bakanımıza çok güzel bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu ifade ettim. Denizli hayırseverlikte adeta bir yarış içerisinde ve bu özelliği ile Türkiye çapında hatta dünya çapında örnek bir şehir konumunda. Denizli Valiliği olarak hayırseverlerimizin eserlerini bir albüm haline getirdik. Bugün sizlere bu albümü ve teşekkür belgelerini sunacağız. Değerli hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Hayırlarınızı hem dünyada hem de ahirette karşılığı olacağına inanıyorum” dedi.

                      

                      

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise konuşmasında; "Anayasa'da birinci sıraya konan bu ülkenin, bu milletin geleceği çocuklarımızın eğitimde fırsat eşitliği hakkıdır. Hayır etmek, hayırsever olmak, sadaka-i cariye denen hayırlardan yapabilmenin nasip işidir. Denizli'de 7 yıl belediye başkanlığı yaptım. Bu da bir nasip işidir. Yerel yönetimlerde hizmet etmek de çok değerli bir görevdir. Belediye başkanlığım döneminde Denizli'de okul yapmak konusunda alan sıkıntısı olduğunu gördük. Diğer taraftan da kamunun elinde de yerler vardı. Milletin malını milletten kıskanmak gibi işgüzarlık içinde asla olmadık olmayacağız dedik. Çocuklarımız da okullarımız da milletin geleceğidir. Onun için Denizli Belediyesinin en kıymetli arsaları da dahil olmak üzere hepsini milli eğitim bizden ne zaman istediyse bedelsiz olarak verdik.Denizliler hayırda birbiriyle yarış halindedir. Bu konuda hemşerilerimizle gurur duyuyorum. Kente muhteşem eserler kazandırdınız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'deki mimarisiyle örnek olan okulları gittiği şehirlerde önermekte. Türkiye'nin her yerinden gelirler bizden projelerini ve kopyalarını alırlar giderler. Denizli'miz bu anlamda hakikaten muhteşem bir özelliğe, güzelliğe sahip. Değerli Hayırseverlerimiz; burs verin, yurt yapın, özellikle kız çocuklarımıza sahip çıkın. Bu milletin geleceğini oluşturacak olan o yavruları doğuracak olan anneler onlar. Onları korumamız lazım. Onlara iklim, ortam yaratmamız lazım. O kız çocuklarımızın gözü ve aklı başka şeyde olmamalı. Kalacak yer derdinde, yiyecek, içecek ve harçlık derdinde olmamalı. Kızlarımız konusunda biraz daha hassas olmanızı sizden özellikle istirham ediyorum" dedi.

                   

Bakan Zeybekci, toplantıda 2 ve daha fazla okul yaptıran 31 hayırsevere plaket verdi.

                 

                 

Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan; Denizli’de okul yaptırarak eğitime katkı yapan hayırseverlerin yer aldığı “Eğitim Sevdalılarımız” isimli albüm ve Vali Hasan Karahan İmzalı Teşekkür Belgesi tüm hayırseverlere toplantı öncesinde dağıtıldı.