38 MAHALLEYE SERBEST, DİĞERLERİNE YASAK

TAKİP ET

Pamukkale Belediye Meclisi Cuma günü aldığı karar ile 38 mahalle dışında ilçe merkezinde hayvancılık yapmayı yasakladı. Karara göre merkez ve turizm bölgesi olan Pamukkale ve Karahayıt'taki hayvan sahipleri için kritik süreç de başladı. Belediye Meclisi yasak bölgedeki hayvan sahiplerine 6 aylık süre tanıdı. Karara tepki gösteren DDSYB Başkanı İsmail Topaloğlu, belediyenin alan belirlemeden yasaklama getirdiğine dikkat çekti.

Pamukkale Belediye Meclisi, ilçe sınırları içerisinde hayvancılık yapılacak olan mahallelerde yeni düzenlemeye gitti. Geçen yıl merkezde bulunan 4 mahallede belirli sınırlamalar ile hayvancılığa izin veren ilçe yönetimi yeni karar ile 38 mahalle dışında il merkezinde hayvancılık yapılmasını yasakladı. CHP’li üyelerin tepki gösterdiği konu hakkında açıklama yapan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, geçen yıl alınan karar ile ilçe sınırları içerisinde hayvancılık yapılacak olan alanları belirledikleri bazı bölgelerde ise bazı kısıtlamaları getirdik.

Şimdi ise il merkezinde bulunan Kayıhan, Bağbaşı, Zeytinköy Mahallelerindeki kısıtlama alanları iptal ettik ve buralarda hayvancılık yapılmasına dur dedik. İlçemizde Cankurtaran ve Karataş da dahil olmak üzere hayvancılık alanlarını 38 mahalle ile kısıtladık. Diğer alanlarda hayvancılık yapanlara ceza verilecek. Yasaklanan alanlarda bulunan hayvan tesislerinin taşınması için hayvan sahiplerine 6 aylık süre veriyoruz” dedi. Denizli’nin en büyük turizm alanları olan Pamukkale ve Karahayıt’ta alınan karara göre artık hayvancılık yasaklandı.

Bunun yanında daha önce kısıtlamalı olarak izin verilen Kayıhan, Bağbağı ve Zeyetinköy Mahallelerinde de artık hayvancılık yapılamayacak. İlçede hayvancılık yapılmasına izin verilen mahalleler şunlar: “Cankurtaran, Karataş, Akhan, Gölemzli, Gözler, Güzelköy, Güzelpınar, Irlıganlı, Kale, Korucuk, Pınarkent, Uzunpınar, Küçükdere, Yeniköy, Akdere, Karakurt, Belenardıç, Goncalı, Karakova, Kavakbaşı, Çeşmebaşı, Kurtluca, Haytabey, Eymir, Akçapınar, Akköy, Mahmut Sönmez, Sami Türel, Adnan Menderes, Atatürk, Çerkez, Oğuz, Aziziye, Yukarışamlı, Develi, Eldenizli, Kocadere ve Tekke.”

‘SADECE YASAKLIYORLAR AMA YER GÖSTERMİYORLAR’

Belediye Meclisi tarafından alınan kararı değerlendiren Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği(DDSYB) Başkanı İsmail Topaloğlu, belediyelerden yasaklama yerine yol gösterici olmaya davet etti. Topaloğlu, il sınırları içerisinde 1 yıl olmasına rağmen hala hayvancılık bölgelerinin belirlenmediği bunun yerine eskiden köy olan mahallelerin yer olarak gösterildiğini söyledi. Denizli’nin büyükşehir olmasının üstünden bir yıl geçmesine ve bütün girişimlere rağmen hala hayvancılık bölgelerini belirlemediğine dikkat çeken Topaloğlu, “Biz hayvancılık yapan çiftçileriz. Yaklaşık bir yıldır ilimizin çeşitli ilçelerinde hayvancılık alanları kısıtlanıyor. Belediyeler bu kararı alırken nedense hayvancılık bölgelerini belirlemiyorlar. Biz bu konuda başta Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan olmak üzere tüm yetkilileri uyardık. Yetkililer bize alanlar ve meralar belirlenecek ve hayvancılık gelişecek diyor ama nedense şimdiye kadar hiçbir adım atılmadı” dedi.