38 yıllık eczane kapanınca 20 kilometre uzaklıktan ilaç almaya gidiyorlar

TAKİP ET

Denizli'nin Beyağaç İlçesi'nde 38 yıllık eczane geçtiğimiz hafta içerisinde kapandı. Beyağaç Kaymakamlığı kapatılan eczaneye ilişkin açıklamada bulundu.

Denizli’nin Beyağaç İlçe Merkezi’nde geçtiğimiz Çarşamba günü 38 yıllık eczane kapatıldı. 38 yıldır faaliyet gösteren İRİOĞLU Eczanesi’nin sahibi Ramazan İrioğlu’nun 2016 yılında vefat etmesinin ardından varislerine 5 yıl boyunca eczaneyi işletme hakkı verildi.


Bu hakları da 27 Ocak Çarşamba günü sona erince, ilçede eczane bulunmadığı için Beyağaç Belediyesi vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla zabıta ekiplerini görevlendirdi. Zabıta ekipleri de ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki mahallelerden ilaç temin etmek zorunda kaldı.


KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

Beyağaç Kaymakamlığı tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, Denizli Eczacılar Odası ile görüşme yapıldığını ve en yakın zamanda ilçede yeniden bir eczane açılması için çalışma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada,


“Beyağaç İlçemizde, yaklaşık 38 yıldır faaliyet gösteren İRİOĞLU Eczanesi, Eczacı Ramazan İRİOĞLU’ nun 2016 yılında vefat etmesi nedeniyle, Eczane işletmeciliğine murisleri yasalar gereği 5 yıl süreyle Mesul Müdür vasıtasıyla yürütmüşlerdir. 27 Ocak 2021 Çarşamba günü bu sürenin dolması nedeniyle İRİOĞLU Eczanesi faaliyetine son vermiştir.


Yeni bir Eczane açılıncaya kadar, Beyağaç Belediyemiz mağduriyet yaşanmaması için ilaç temini konusunda vatandaşlarımıza yardımcı olmaktadır.



 

denizli beyağaç i̇rioğlu eczanesi denizlimuhabir muhabir beyağaç kaymakamlığı beyağaç belediyesi denizli haberleri haberler haber