4 BAŞKAN ADAYINA İTİRAZ 

TAKİP ET

AK Parti, 4 ilçede belediye başkan adaylıklarına itiraz etti. İlçe seçim kurulları konuyu görüştü, süreç il seçim kuruluna sıçradı. 

AK Parti 4 ilçede belediye başkan adaylıklarına itiraz etti. Baklan’da daha önce AK Parti saflarında olan ve temayül yoklamasına katılan ardından Büyük Birlik Partisi’nin adayı olarak açıklanan Nasuh Altuntaş’ın adaylığı ilçe seçim kuruluna itiraz edildi. 

 

İtiraz gerekçesinde Seçim Kanunu’nun ‘aynı seçim döneminde bir siyasi partinin ön seçim veya merkez yoklamasına katılıp daha sonra başka partiden aday olamayacağına’ ilişkin madde gerekçe gösterildi. 

 

Baklan’da Altuntaş’ın adaylığına yönelik itiraz bağlı bulunduğu İlçe Seçim Kurulu tarafından haklı bulundu. Kuruldaki 4 hakim AK Parti’nin itirazını haklı bulurken 3 hakem ret kararı verdi. Büyük Birlik Partisi konuyu İl Seçim Kurulu’na taşıdı. 

 

Ak Parti aynı gerekçe ile Bozkurt’ta daha önce aday adaylığını açıklayarak temayül yoklamasına katılan fakat aday gösterilmeyince Büyük Birlik Partisi saflarından aday olan Hamdi Cin’in adaylığına da itiraz etti. Bağlı bulunduğu ilçe seçim kurulu bu adaylığına karşı yapılan itirazı reddetti. Bu kez Ak Parti konuyu İl Seçim Kurulu’na taşıdı.

 

NİYAZİ VURAL’A DA İTİRAZ ETTİLER

 

AK Parti saflarından Çivril Belediye Başkanı seçilen fakat 31 Mart seçimleri öncesi yerine Gürcan Güven’in aday gösterildiği Niyazi Vural da Yeniden Refah Partisi saflarından başkan adayı olmuştu. Ak Parti bir itiraz da Vural’ın adaylığına yaptı. Bu konuda ilçe seçim kurulunun henüz karar vermediği öğrenildi. 

Ak Parti, Çardak’ta da bağımsız aday Fikret Akyol’un adaylığına itiraz etti. Akyol da Ak Parti’den aday adaylığı başvurusu yapmıştı.

 

İTİRAZ çardak bozkurt çivril