47 MİLYON BORÇLA DEVRALDIK

TAKİP ET

31 Mart yerel seçimlerinde Merkezefendi Belediye Başkanlığını kazanan Şeniz Doğan, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.


Toplantıda Belediyenin yeni dönemde yapacağı projeleri basın mensuplarına anlatan Merkezefendi Belediye Başkanı Doğan;”Halk süt uygulamamız Ağustos ayında başlayacak. Açık hava sinema günlerimize ilgi yoğun, devam ettireceğiz. Kadınlar için bir çok proje üretiyoruz. Kadınlara kesinlikle pozitif ayrımcılık uygulayacağız, onları istihdama kazandıracağız.” Dedi.



BORÇ, KASIM’DA BİTECEK

Son günlerde Belediyenin kasasında ne kadar para olduğunun merak edildiğini bazı çevrelerce bunun çok merak edildiğini ve sosyal medyadan sürekli sorulduğunu anlatan Şeniz Doğan, “Merkezefendi Belediyesini borçsuz aldığımız ve kasasında para dolu olarak aldığımız bazı çevrelerce dillendiriliyor. Madem merak ediliyor açıklayalım: Merkezefendi Belediyesini tam 47 milyon lira borçla devraldık. Kasıma kadar bu borç ödenecek. Göreve geldiğimizden bu yana bize kalan borcun  22 milyon lirasını ödedik. Bugün itibari ile de kasamızda 11 milyon liramız var. Borcun bir kısmı iller bankasından Belediyemize gelmeden kesintiye uğruyor. Ödememiz inşallah 4 ay sonra bitmiş olacak.” Diyerek kamuoyunun merak ettiği konuya açıklık getirmiş oldu.

ÇEK’LER ÖDENDİ

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “75 projeyle yola çıktık.  Farklı projelerimiz de olacak. İhtiyaçlara göre değişen projelerimiz de olabilir. Bugün itibariyle kasamızda 11 milyon paramız var.  47 Milyon TL borçla devraldım. Vadeli çek ödemelerimizi bitirdik. Borcumuzu 22 Milyon TL’ye kadar düşürdük. Bu borcumuz, iller bankasından kesilerek ödenen bir borcumuz. Bunun haricinde Denizli genelinde inşaattan gelen gelir, büyük oranda kesildi. Gelir gider dengemizi de korumaya çalışıyoruz. Öz kaynakla projelerimizi yapmak istiyoruz. Bu bizim için çok önemli. Dikkatli adımlar atıyoruz” dedi.