523 ŞİRKET AÇILDI, 309 ŞİRKET KAPANDI

TAKİP ET

TOBB 2019 Haziran ayına ait kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’den yapılan açıklamaya göre Denizli’de 6 aylık sürede toplam 523 şirket ve ticarethane açılırken, aynı dönem içerisinde 309 şirket ve ticarethanede kapandı. İstatik verilerinde yapılan değerlendirmede Denizli’deki bu durumun ülke ortalamasının üstünde olduğu belirtildi.

Denizli’de son 6 ayda 523 şirket ve ticarethane açılırken, aynı süre içeresinde 309 şirket ve ticarethane ya kapandı ya da tasfiye edildi. Son dönemde Türkiye’ye kasıp kavuran ekonomik kriz, verilerle de kendini ortaya koydu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), “Kurulan Kapanan Şirket İstatistikleri”ni yayınladı. TOBB’un istatistiklerine göre Denizli’deki kötü gidişat ülke ortalamasının üstünde.  Denizli’de 2019 Ocak-Haziran döneminde 326 şirket, 10 kooperatif ve 187 ticari işletme kurulurken, aynı dönem içerisinde 111 şirket 17 kooperatif ve 181 ticari işletme ya kapandı ya da tasfiye edildi. Aynı verilere göre, kapanan şirket ve ticari işletme sayısı geçen yıla göre de artış gösterdi.