53 yıldır tapu bekliyorlar

TAKİP ET

Derbent Barajının yapımının üzerinden 53 yıl geçmesine rağmen Derbent Deresine taşınan vatandaşlar hala tapularına kavuşamamaktan şikayetçiler.

Derbent Mahallesi sakinler tapularını istiyor. 1967 yılında Derbent Barajının yapılması nedeniyle o dönemde 46 dönümlük bir araziye taşınan Derbent Mahallesi sakinleri üzerinden 53 yıl geçmesine rağmen tapularını alamadılar.

O dönemde 12 yaşında olduğunu dile getiren Derbent Mahallesinden 1956 doğumlu Mustafa Akten “Köyümüz taşınırken taş, tuğla ve tahtalarımızı yen ev yapmak için bize gösterilen yen yerlerimize evlerimizi yaptık. Yen bölgeyi biz paramızı vererek satın aldık.

Bize her başvurduğumuzda tapuların en kısa zamanda verileceğini söylediler. Mahallemize gelen siyasetçiler bizleri sürekli oyaladılar. Mahallemizde ev alım satımı, devir işlemleri yapılamıyor.

Evlerimizde elektrik var, su var ama tapularımız yok. Devletimize vergimizi veriyoruz, askerliğimizi yapıyoruz, seçimlerde oyumuzu kullanıyoruz ama hakkımız olan tapularımızı alamıyoruz. Bir an önce tapularımıza kavuşmak istiyoruz” dedi.

Yıllar önce Türkiye’nin örnek köyü olarak 100. Yıl Atatürk köyü olarak unvan verildiğini dile getiren Derbent Mahalle Muhtarı Yaşar Öz “Derbent Mahallemize 46 dönüm arazi verilerek taşınma işlemi yapıldıktan sonraki süreçte paraları ödenmesine rağmen tapu işlemleri bir türlü sonuçlandırılmamış. Bugüne kadar yapılan tüm girişimleri sonuçsuz kaldı.
Mahallemizde İlkokul, Sağlık Ocağı, Cam var. Yani devletimizin bütün yatırımları bulunuyor. Mahallemiz 90 hane ve 400 nüfusludur.
Dedelerimizin ve babalarımızın mecburiyetten taşındığı bu toprakların bedelsiz olarak verilmesini istiyoruz” dedi.
Buldandayasam.net

53 yıldır tapu bekliyorlar buldan derbent deresi denizli denizlimuhabir denizli haberleri