570 Üretici Bireysel Sulama Sistemleri İçin Sözleşme İmzaladı

TAKİP ET

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğin yayınlanmasının ardından Nisan ayı başına kadar müracaatını yaparak hibe almaya hak kazanan üreticiler düzenlenen törenle hibe sözleşmesini imzaladı.


2019 Yılı 15. Etap kapsamında Nisan ayı başına kadar yapılan başvurular elden dosya halinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce teslim alınarak https://edys.tarim.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda kayıtları yapıldı. Bakanlık tarafından tahsis edilen ödenek doğrultusunda 570 başvuru hibe kapsamına alınmıştı.


      


Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda 2019 Yılı 15. Etap Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan üreticilerden iştirak edenlerin katılımıyla Hibe Sözleşmesi İmza Töreni yapıldı.

Törene İl Müdürü Yılmaz Erkaya’nın başkanlığında, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Atmacaoğlu, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Erkan Türkeli, İl Proje Yürütme Biriminde görevli mühendisler ile hibe almaya hak kazanan çok sayıda üretici katıldı.


        


İl Müdürü Yılmaz Erkaya, açılış konuşmasında üreticilere vermiş oldukları emekten dolayı tek tek teşekkürlerini dile getirerek Tarım sektörünün sosyal ve ekonomik açıdan ülkemiz ve İlimiz için hiçbir zaman göz ardı edilemeyecek olan stratejik öneme haiz bir sektör olduğunu belirtti. Erkaya konuşmasını şöyle sürdürdü;

“2012-2018 yılları arasında kurulumu tamamlanan toplamda 695 Adet bireysel sulama sistemi başvurusu için 695 üreticimize 14.218.825,68 TL hibe ödemesi yapıldı ve 2012-2018 yılları arasında 40.877,31 dekar alan modern sulama sistemleri ile buluşturuldu.2019 yılında ise hibe almaya hak kazanan 570 üreticimize bireysel sulama sistemleri projelerini tamamlamaları halinde 12.203.864,51 TL hibe ödemesi yapılacak ve 570 projenin kurulumunun tamamlanması halinde İlimizde 31.492 dekar alan modern sulama sistemleri ile buluşturulacak”.


       


Erkaya’nın konuşmasının ardından İl Proje Yürütme Biriminde görevli Mühendislerce Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programı hakkında kısa bir bilgilendirme sunumu yapıldı.

Törene katılan Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili de bir konuşma yaparak ilimizde tarım sektöründe karşılaşılan sorunlar ve bu hususta yapılması gerekenlerle ilgili düşüncelerini belirterek, Denizli Ticaret Borsası’nın Lisanslı Depoculuk konusundaki çalışmalarından bahsetti.


            


Program İl Müdürü Yılmaz Erkaya’nın üreticilerimizden bazıları ile hibe sözleşmesi imzalaması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


           


Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programı ile Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımı yaygınlaştırılarak; Tarımsal sulamalarda bilinçsiz uygulamaların önüne geçilecek, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılması sağlanacak, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi gerçekleştirilecektir.