6.Lider Çocuk Tarım Kampı Başladı

TAKİP ET

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı başladı.


Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ilk kez 2010 yılında Ankara'da başlatılan ve daha sonra ülke genelinde uygulanan 'Lider Çocuk Tarım Kampı' etkinlikleri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonu ile bu yıl 6. düzenlenecek Lider Çocuk Tarım Kampı’nda Pamukkale İlçesi Milli Eğitim Koruma Derneği İlkokulu 4.sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek, çocuklarımıza doğa, çevre, küresel ısınma, tarım, gıda, kaynakları ve ayrıca 2019 yılı kamp programının teması "Sıfır Atık" olarak belirlenmiştir.

         

         


Lider Çocuk Tarım Kampının 1.gününde öğrencilere Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün teşkilat yapısı, görevleri, personel yapısı ve işleyişi, İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Denizli Horozu Irkı Üretim Biriminde yerel sembolümüz Denizli Horozu ve Tavuğunun tanıtımı yapıldı.

        

        


Kampın öğleden sonraki programında ise; Gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak üzere Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin destekleriyle gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık ve israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarlarının azaltılması, etkin toplama sistemlerinin önemi, atıkların geri dönüştürülmesi, atık önleme yaklaşımının benimsenmesi konularında öğrencilere sunum yapıldı.