64 MOBESE KAMERASI DAHA KURULACAK

TAKİP ET

Denizli'nin Merkezefendi Belediyesi tarafından 17 mahallede 64 MOBESE Kamera Sistemi kurulacak. 820.000 TL'ye mal olacak olan sistemin protokolü imzalandı.

Valilik Makam Toplantı Salonunda düzenlenen protokol imza törenine Vali Şükrü Kocatepe, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu katıldı.

Törende konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Merkezefendi Belediyesi olarak eğitim başta olmak üzere birçok projeye imza attıklarını hatırlatarak; “Sayın Valimizin teşvikleri ile geçtiğimiz günlerde Sümer ve Sevindik Bölgesine bir Anaokulu kazandırmak üzere protokol imzalamıştık. Bugün de Emniyet Müdürümüzün asayiş ile ilgili Merkezefendi ilçemizde huzurun daha iyi temin edilmesi hususunda bir takım teknolojik ihtiyaçlar dolayısıyla bir protokole imza atacağız inşallah. Merkezefendi Belediyesi olarak hem eğitim konusunda hem sağlık konusunda hem de güvenlik konusunda sorumluluğumuzu yerine getirmek için gayret içerisindeyiz. Biz gayret içerisinde iken her zaman Sayın Kaymakamımızın da desteğini arkamızda hissediyoruz. Birlikte koordineli bir çalışma içerisindeyiz. Kendilerine de bizlere vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu protokol çerçevesinde ilk etapta 17 ayrı mahallemizde güvenlik sistemlerinin teknolojik anlamda kurgulanması kapsamında bir çalışmaya imza atacağız. İnşallah 2017-2018 yıllarında da bu konuda yeni desteklerimiz olacaktır. Sadece 2016 bütçesi çerçevesinde şimdilik bu desteği bu protokol ile vermiş oluyoruz, hayırlı olsun.” dedi.

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal’da, şehrimizde güvenliğin arttırılması ve özellikle teknolojik sistemlerden faydalanmak için belediyelerimiz ile iş birliği yaptıklarını söyleyerek şöyle konuştu; “Daha önce Pamukkale Belediyemiz ile yine aşağı yukarı bu miktarlarda protokol yapmıştık. Şuanda Merkezefendi Belediyemiz ile bir protokol imzalıyoruz. Özellikle mahallelerdeki güvenliğin sağlanmasında çok katkısı olacak. Yakın zamanda da Büyükşehir Belediyemiz ile yapacağımız protokolden sonra da şehrimiz çok kısa sürede tamamen daha rahat kontrol edilebilir olacak. Suçların caydırıcılığı ve tespiti anlamında çok önemli mesafeler almış olacağız. Bu işte bizleri koordine eden Sayın Valimize, Merkezefendi Belediye Başkanımıza ve Kaymakamımıza teşekkür ederim.”

Vali Şükrü Kocatepe ise MOBESE sisteminin suçlu ile mücadele konusundaki önemine dikkat çekerek; “Bugün Merkezefendi Belediyemizin şehrimizin güvenliği için kuracağı MOBESSE kameraları ile ilgili protokol imzalayacağız. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde şehrimizin güvenliğini teknolojik sistemler kullanarak daha başarılı bir şekilde sağlayabilmek amacıyla Pamukkale Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile de protokoller imzalamıştık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Trafik Elektronik Denetleme Sisteminin kurulumu ile ilgili yaklaşık 6.000.000 TL tutarındaki ihale hazırlıklarını tamamlamak üzere. Yakın zamanda ihalesi gerçekleştirilecek. Yine Pamukkale Belediye Başkanımızla 83 kamerayı kapsayan MOBESE sistemi imzalamıştık. Merkezefendi Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu’da ilçede 17 mahalleyi kapsayacak şekilde 64 adet kamera kurmak üzere bugün bize taahhütte bulunacaklar. Bu sistemin 6 adedi plaka tanıma sistemi. Emniyet Müdürlüğümüzün bugüne kadar hem genel bütçe imkanları hem de çok değerli Belediye Başkanlarımız ve hayırseverlerimizin katkıları ile yapılan bu teknolojik donanımlarla şehrimizin güvenliği konusunda hem önleyici hizmetlerde hem de suç işlendikten sonra suçluların tespiti ve yakalanması konusunda son derece önemli olan bu elektronik sistemlerin kurulmasında büyük katkıları var. Şehrimiz güvenli bir şehir. Denizli, Ege Bölgemizin en güvenli şehri. Emniyet Müdürümüz ve personelimize de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Emniyet Müdürlüğüne hayırsever katkısının sürekli devam ettiğini vurgulayan Vali Şükrü Kocatepe şunları söyledi; “Geçtiğimiz günlerde hayırseverlerimizin katkıları ile 16 adet motosiklet alındı. Taşıt konusunda da büyük destekler sağlandı. Bunlar Emniyet Müdürlüğümüzün envanterine dahil oldu. Her geçen gün şehrimizin güvenliği ile ilgili destekler devam ediyor.”

Konuşmaların ardından Merkezefendi ilçesine 64 adet MOBESE kamerasının kurulum protokolü Vali Şükrü Kocatepe, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu tarafından imzalandı.