65 Yaş üstü, otobüslere bir süre ücretsiz binemeyecek

TAKİP ET

Denizli'de 65 yaş ve üzerindekilerin ücretsiz ulaşımla seyahat etmeleri bugünden itibaren, geçici süreyle askıya alındı.

Denizli’de 65 yaş ve üzerindekilerin ücretsiz ulaşımla askıya alındı. Başkan Osman Zolan, 65 ve yaş üzerindekilerin sokağa çıkmalarına kısıtlama getirilmesi ve ulaşımdan ücretsiz yararlanmalarının askıya alınmasının yaşlıların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri amacını taşıdığını belirtti.

İçişleri Bakanlığının 65 yaş ve üzerindekilere bu gece saat 24.00’ten itibaren getirdiği sokağa çıkma kısıtlamasının ardından, bir karar da Denizli Büyükşehir belediyesinden geldi.

D20haber.com Genel Yayın Yönetmeni Engin Ünal’a açıklama yapan Başkan Osman Zolan, bu kararla birlikte 65 yaş ve üzerindekilerin toplu taşıma hizmetinden ücretsiz yararlanmalarının askıya alındığını söyledi. Bu konuda vatandaşlardan son günlerde yoğun talep geldiğini de kaydeden Zolan, “Böyle bir kararı alma yetkisi bizde değildi.

Hükümetimizin aldığı karar ile birlikte bugün (pazar) sabahtan itibaren 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızın toplu taşıma hizmetinden ücretsiz yararlanmaları askıya alınmıştır. Bu tamamen yaşlılarımızın sağlığı için alınmış bir karardır. Onların sevdikleriyle birlikte daha uzun yaşamaları içindir. Biz yaşlılarımızı seviyoruz” dedi.

Denizli Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan, dışarıda dolaşımın azalmasıyla ve evde kalmanın artmasıyla birlikte virüsün yayılmasının önüne geçileceğini, Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak buna yönelik her türlü önlem ve çalışmayı yaptıklarını, açık alanlardaki oturma banklarının sökülmesinin örnek oluşturduğunu ve diğer belediyelerin de bu yönde karar aldığını ifade etti.
 

65 yaş üstü otobüslere bir süre ücretsiz binemeyecek ücretsiz binmek askıya alındı denizli denizlimuhabir denizli haberleri