76 yaşındaki kadına Ağustos ayında 17 bin liralık doğalgaz faturası geldi

TAKİP ET

Denizli'nin Merkezefendi ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde yalnız yaşayan 76 yaşındaki Hayriye Suluoğlu, evine gelen doğalgaz faturası ile şoke oldu. Aylardır 'sıfır' lira hizmet bedeli gelen fatura ağustos ayında 17 bin 320 lira olarak tahakkuk etti.

Emekli maaşından başka geliri olmayan ve 65 metrekarelik evde yaşayan yaşlı kadın faturayı ödeyecek gücü olmadığını belirterek itiraz etti. Dağıtım şirketi yaşlı kadına gönderilen faturayı geri aldı. Yeni bir fatura düzenleneceği öğrenildi.

 

Faturayı görünce inanamadığını söyleyen Suluoğlu, “Mart ayından bu yana faturalar ‘sıfır’ lira geliyordu. Son gelen fatura 17 bin lira oldu. Bu evde tek başıma yaşıyorum. Ocak ve sıcak su dışında doğalgaz kullanmıyorum.

 

Yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Öyle bir sürü insanın yaşadığı evlere sıfır lira fatura gelirken ben tek yaşıyorum bu kadar fatura mı gelir? Komşularda da yüksek gelen yok, hep sıfır lira. İtiraz edeceğim. Ödeyecek durumum yok. Emekliyim, nasıl ödeyeyim? Çalışanlar da ödeyemez bu faturayı” ifadelerini kullandı.

Hayriye Suluoğlu doğalgaz faturası