8 MEMURA ZİMMET ÇIKTI

TAKİP ET

Pamukkale Belediyesi'nde ödemeyi sözleşmede belirtilen kuruluş dışında bir yere yaptıkları gerekçesiyle bakanlık tarafından yürütülen incelemede 8 memura zimmet çıkarıldığı öğrenildi.

Denizli’deki Pamukkale Belediyesi’nde bir müdür ve 7 memura zimmet çıktığı öğrenildi. Olaya konu olan incelemenin İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

 

Pamukkale Kültür Merkezi projesinde müteahhit firmanın hak edişini, protokol gereği yüklenici firmaya kaynak sağlayan finans kuruluşuna ödemesi gereken belediye personelinin ödemeyi doğrudan müteahhide yaptığı kaydedildi.

 

Önceki dönem belediye başkanı Hüseyin Gürlesin’in görev süresi içinde gerçekleştiği belirtilen sözleşmeye aykırı işlemin, dönemin bir belediye başkan yardımcısının talimatı ile yapıldığı, itiraz eden memurlara yazılı olarak sorumluluğu üstlendiğine ilişkin tutanak imzaladığı öne sürüldü.

 

Fakat bakanlık incelemesinde her ne kadar memurların baskı altında olsa da ödemeyi gerçekleştirmemesi gerektiği kaydedildi. 5 yıldır devam eden süreçte bakanlığın bir müdür ve 7 memura toplam 10 milyon liralık zimmet çıkardığı, doğan kamu zararını memurlardan tahsil için belediyeye yazı gönderdiği ileri sürülüyor.

 

EVRAKLAR BEKLETİLMİŞ

 

Diğer yandan bakanlık yazısına rağmen Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Hukuk İşleri Müdürlüğü birimlerin tahsilat yönünde işlem başlatmadıkları, 45 gün önce gelen yazının gereğini yerine getirmedikleri, ilgili birim sorumlularının da izinli oldukları için işlemlerin durduğu ifade ediliyor.

 

Durumdan haberi olan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin belediyenin ilgili birimine yazılı talimat vererek işlemi başlatmasını istediği ve bu suretle tahsilat için yazışmaların başladığı belirtildi.

 

Hüseyin Gürlesin zimmet memur Pamukkale Kültür Merkezi ödeme