Acıpayam'lı 3 firmaya 1 yıl korkordato uzatma kararı

TAKİP ET

Acıpayam 2. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak 3 aylık geçici konkordato sürecine giren önceki dönem Acıpayam Ticaret Odası Başkanı Mehmet  Sürücüoğlu'na ait  3 maden şirketiyle ilgili yeni karar açıklandı.


HABER MERKEZİ

Borçları, alacakları,  öz sermayesi gibi birçok veriyi değerlendiren Mahkeme firmalara 1 yıl süreyle kesin mühletli konkordato hakkı tanıdı.

Özellikle geçtiğimiz yıl Temmuz ayı sonrasında patlak veren Konkordato akınına Denizli’de de çok sayıda firma başvuru yapmıştı.

Yaşadıkları sıkıntıları aşmak isteyen firmaların başvurduğu mahkemeler, özellikle ciddi bir yoğunluk yaşadı. Bu firmalar arasında önceki dönem Acıpayam Ticaret Odası Başkanı Mehmet Sürücüoğlu’na ait olan 3 firma da yer aldı.

 Acıpayam 2. Asliye Hukuk Mahkemesine, daha önce 3 aylık geçici koruma altına giren Akkrom Metal Maden Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Kromtaş Metal Maden Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Sürtaş Maden Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından süreyi uzatma başvurusunu değerlendirdi. Mahkeme, konkordato 1 yıl süre ile uzatılmasına karar verdi.
Kaynak: Denizliaktuel
 

acıpayamlı 3 firmaya korkordato kararı acıpayamlı 3 firmaya 1 yıl korkordato uzatma kararı