ACIPAYAM SANCAĞI ÇALINDI MI?

TAKİP ET

2 ay kadar önce kaybolduğu ortaya çıkan Acıpayam Sancağı, sır oldu. Aradan geçen süre içerisinde de tüm aramalara rağmen sancak hala bulunamadı. Akıllara da Sancağın çalındığı ihtimalini  getiriyor.


Yazır mahallesi Hacı Ömer Ağa Camisinde bulunandaha sonra Kütüphaneye, oradan da Belediyeye teslim edilen Acıpayam Sancağı, dünkü Belediye Meclisinde gündeme getirildi. Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Meclis üyelerine yaptığı izahatta sancağın hala bulunamadığını, sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.

CHP'li Meclis üyesi Ertan Başkan da gündeme dair söz alarak Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’a
Bu konuda sizin hiç sorumluluğunuz yok mu?” diye sordu.

SANCAĞIN BULUNMA VE KAYBOLMA SÜRECİ

Acıpayam’a bağlı Yazır Mahallesi’nde ki Yazır Hacı Ömer Ağa Camii’nde duvarlar arasına gizlenmiş üzerine Kur’an ayetleri işlenmiş atlas kumaşlar bulunmuştu. Restorasyon çalışmaları esnasında bulunan kumaşları inceleyen Prof. Dr. Turgut Tok kumaşların birinin Acıpayam’ın sancağı olduğunu tespit etmişti.

 KÜTÜPHANEDEN BELEDİYEYE

Daha sonra, Cami restorasyonu nedeniyle sancak ve diğer kumaşlar Acıpayam İlçe Kütüphanesi’ne teslim edildi. Kütüphanede bir süre sergilenen kumaşlar buradan da belediyeye zimmetle teslim edilmişti. Ancak,  geçtiğimiz günlerde belediye içerisinde yapılan aramalarda sancak bulunamamıştı.