ACIPAYAM TOKİ'LERİN TAKSİTLERİ BELLİ OLDU

TAKİP ET

TOKİ tarafından Acıpayam'da yapılan evlerin satışı konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

Talip Özkan Konferans Salonunda yapılan toplantıda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Toki Proje Uzmanı İbrahim Ethem Topçu sunduğu bilgilerden sonra merak edilen soruları yanıtladı.

2+1 (92 m2) alt gelir grubu ve 3+1 (122 m2) orta gelir gurubuna hitap edecek iki tip dairelerin satışa sunulması konusunda bilgiler verildi. Dairelerin 2019 yılı sonunda bitirilmesi hedeflenmekte.

2+1’ler 170 bin lira, 20 bin peşinatla 820 tl. civarında taksitle, 3+1’ler ise  65 bin lira peşinatla 1500 lira civarında taksitle satın alınabilecek. Dairelerin katlar arasında ise cephe ve yönlerinden dolayı fiyat farkı çıkacağı belirtildi.

HER 6 AYDA YÜZDE 5 ZAM

TOKİ tarafından satışı yapılacak olan dairelerden almak isteyen ve şartlara uyanların küçük daireler için 1000 tl. büyük daireler içinde 2000 lira ücretle Ziraat Bankasına yazılabilecekler.

Kurada çıkanlar peşinatları yatırdıktan sonra taksitleri ödemeye başladıklarından itibaren taksitlere her 6 ayda bir yaklaşık yüzde 5 zam yapılacak.

MERKEZİ SİSTEM İLE ISINACAK

Daireler doğal gaza uyumlu olduğu merkezi sistem ile ısınacağı belirtildi.

KİRAYA VERİLEMEYECEK

Dairelerde mülk sahibi ve birinci derecede akrabaları oturabilecek. Borcun tamamı bitmeden satılamayacak ve kiraya da verilemeyecek

DÜŞÜK GELİRLİ ALAMAYACAK

Bilgilendirme toplantısına katılanlara sunulan bilgilere göre daire fiyatları 440 daireden sadece yüzde 5’i engellilere ayrılmış durumda. Emekliler için ise herhangi bir kontenjan  bulunmuyor.

En çok sorulan sorulardan biri ise tek maaşlı ve 1600 lira asgari ücret alan bir kişinin bu taksitleri nasıl ödeyeceği oldu.

Taksitlerin yüksek olduğu ve alt gelir gurubunun ise bu taksitleri ödemesinin çok zor olduğu belirtildi.

Acıpayam Gazetesi.com