Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

TAKİP ET

MHP Eski Pamukkale İlçe başkanı Hasan Okur, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk hakkında 160 üyenin yeniden partiye üye yapılmaması ile ilgili iddialarda bulundu. Okur, yerel seçimlerde belediye meclis üyeliği için Cumhur İttifakı çatısında aday olduklarını bu sebeple partiden istifa ettiklerini belirterek, yeninden partilerine dönmek için başvuru yaptıklarını; fakat üye formlarının yakıldığını iddia etti.

2019 yerel seçimlerinde MHP Pamukkale Belediye Başkan Aday Adayı olan Hasan Okur, partisinin isteği doğrultusunda adaylıktan çekildiğini ve Cumhur İttifakı içerisinde belediye meclis üyeliği için aday yapıldığını söyledi. İttifak münasebetiyle partiden istifa ettiklerini belirten Okur, seçimler sona erdikten sonra yeniden partiye üye olmak için başvurduklarını; ancak, üye formlarının yakıldığını iddia etti. Okur, "Benim üyelik formum imzalı ve kaşeli olarak Pamukkale İlçe Başkanlığı'nda mevcut. Peki bu üyelik formları nereye gitmesi lazım? Genel Merkeze gitmesi lazım. Bu formlar bir fabrikada imha edildi. Bir fabrikada benim de üyelik formumun içinde olduğu formlar bir fabrikada imha edildi. Nedense aradan 1 yıl geçmesine rağmen, benim gibi 150-160 kişiyi üye yapmamakta ısrar ediliyor." ifadelerini kullandı.

'BİRTÜRK, İL BAŞKANLIĞINA ADAY OLACAĞIMI DÜŞÜNÜYOR'

Bu süreçte hakkında il başkanlığına aday olacağı söylentilerinin olduğunu ifade eden Okur, pandemi nedeniyle bozulan işleri olduğunu ve işinin başında olması gerektiğini vurguladı. Okur, "Üye yapılmamamın nedeni, Hasan Okur il başkanlığına aday diye bir iddia ortaya atıldı. Benim il ya da ilçe başkanlığında gözüm de yok, başkanlığa niyetim de yok. Hasan Okur milletvekili aday adayı oldu, belediye başkan aday adayı oldu, il yönetimlerinde de görev aldı, başkan yardımcılığı görevinde de yer aldı. Benim il başkanlığı için durumum yok. Ben bu pandemi sürecinde işimin başında durmam lazım."

KONGRE TARİHLERİ 5 GÜN KALA AÇIKLANDI

Cafer Birtürk yönetiminin parti yönetimini elinde tutmak için kongre tarihlerini Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olarak 5 gün kala askıya çıkardığını da iddia etti. Okur, "Önümüzde bir seçim var, kongreler başladı. Siyasi Partiler Kanunu'na göre 15 gün bu tarihler askıda kalması lazım. 4-5 gün kala ilçe kongresi var denilmez. Neye göre bunları yaptınız? Neden böyle bir yola başvurdunuz? Sandığı koyarsın seçilirsen, başımın üstünde yerin var. Neden partiyi toplamıyorsunuz, insanları küstürüyorsunuz? Eğer ben il başkanlığına aday olsaydım, gider Osmaniye'de üye olurdum sonra da kaydımı Denizli'ye aldırırdım. Buna da kimse karışamazdı. Bizim üye formlarımız nerede? Ayrıca parti karar defteri neden bir matbaada tutuluyor? Karar defterini çalan mı var? Neden şahısların yanında bekletiliyor?" diye konuştu.

PARTİNİN BANKA HESABI BİRTÜRK ADINA KAYITLI

Partiye yapılan bağışların parti adına kayıtlı bir hesaba yatırılması gerektiğine dikkat çeken Okur, şu anda yapılan bağışların Cafer Birtürk adına açılan bir hesaba aktarıldığını da iddialarına ekledi. Okur, "Normalde her partinin bağış için açtığı bir banka hesabı vardır. Bağış yapmak isteyen herkes o hesaba para yatırır. Peki neden başka bir bankada Cafer Birtürk adına açılmış bir hesaba para yatırılıyor? Ne kadar para birikti, ne kadar para toplandı, ne kadarını harcadın, ne kadarı senin hesabında duruyor?" diyerek sözlerine son verdi.
 

denizli milliyetçi hareket partisi hasan okur cafer birtürk