"AĞZI OLAN DEĞİL, BİLEN KONUŞSUN.!"

TAKİP ET

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli şube Başkanı Mehmet Çoban, Diyanet işleri Başkanlığı'nın açtığı kurslara dil uzatanlara cevap verdi. Diyaneti her fırsatta her icraatında karalamaya çalışanlara 'Ne diyeceğinizi biliyorsanız duyacağınızı da bileceksiniz. Ağzı olan değil, beyni olan konuşsun.' dedi.

Dini Bilgiler ve Kur'an-ı Kerim eğitimi vermekten başka bir gayesi olmayan Diyanet’in açtığı eğitim yuvalarına kimsenin laf edemeyeceğini  belirten Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli şube Başkanı Mehmet Çoban, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemiz genelinde bulunan 4-6 yaş Kur'an Kursları başkanlığımız tarafından belirlenen ve onaylanan müfredat çerçevesinde eğitim-öğretim kurumlarıdır.



Buraya kayıt yaptıran yarınlarımızın, geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımıza her biri bilgili, birikimli, pedagojik formasyonu, bu alanla ilgili sertifikası olan meslektaşlarımız tarafından, başkanlığımızın müfredatı çerçevesinde Dini Bilgiler ve Kur'an-ı Kerim eğitim verilmektedir.

Kur'an Kurslarımızın amaç ve gayesini, eğitim sistemini bilmeyen, dini tahsili olmayan, sadece ağzı olduğu için bu güzelim eğitim yuvalarını karalamak, buralara çocuklarınızı göndermeyin, yardım etmeyin diyerek gerek İlimizde, gerekse ülkemiz genelinde ileri geri konuşan kendini itibarsızlaştırmak için konuşan kendini bilmezlere diyorum ki;
Yakından tanımıyorsan uzaktan yargılama, lütfen boş konuşmayın, kafa karıştırmayın, hedef saptırmayın. Buralar resmi eğitim kurumlarıdır. Buralar tarikat vs. yerleri değildir.

Diyanetin kurslarında çocukların kafası veya beyni yıkanmaz. Buralarda bidat ve hurafelerden uzak devlet eliyle, liyakatli personel meslektaşlarımız tarafından Yüce dinimiz İslam ve Kutsal Kitabımız Kur'anı Kerim öğretiliyor.

Bu konularda konuşmadan önce başkanlığımızın aynı konudaki mevzuatını iyi okuyun ve ondan sonra konuşun.
Diyeceğinizi biliyorsanız duyacağınızı da bileceksiniz.
Ağzı olanlar değil, bilenler konuşsun.
Saygılarımla. “ dedi.
 

türk diyanet vakıf-sen denizli şube başkanı mehmet çoban mehmet çoban denizlimuhabir denizli vakıf sen