AİLE HEKİMİ FECİ ŞEKİLDE YANDI

TAKİP ET

Acıpayam'da gezici sağlık hizmeti veren aile hekimi, Yassıhöyük Mahallesi'ndeki sağlık odasında sobanın parlaması nedeniyle ağır şekilde yaralandı. Denizli'de tedavi edilemeyen hekim Antalya Şehir Hastanesi'nin yanık ünitesine sevk edildi. Denizli Aile Hekimleri Derneği olaya sert tepki gösterdi.

Denizli’de bir aile hekimi, yakmak zorunda kaldığı sobanın parlaması nedeniyle ağır şekilde yaralandı. Olay dün Acıpayam ilçesine bağlı Yassıhöyük Mahallesi’ndeki sağlık odasında meydana geldi. Gezici hizmet veren ve sabah görev yapmak üzere buraya gelen aile hekimi Seher Nur Özden, soğuk nedeniyle sobayı yakmak istedi.

 

Tutuşmayan sobaya müdahale etmek isterken soba bir anda parladı. Sobanın yanı başındaki Özden’in elleri, ayakları ve vücudu yandı.

 

O sırada yanında bulunan eşi müdahale ederek Özden’in üzerine sıçrayan alevleri söndürmeye çalıştı. Bu sırada onun da ellerinin yandığı öğrenildi. Vücudunda ikinci derece yanıklar oluşan aile hekimi Seher Nur Özden hemen Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

 

Burada yanık ünitesinin olmaması, Özden’in durumunun da kritik oluşu nedeniyle yanık ünitesinin bulunduğu Antalya Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

 

Dünden bu yana tedavi altında tutulan Özden’in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

 

HEKİMLER SERT TEPKİ GÖSTERDİ

 

Denizli Aile Hekimleri Derneği üyeleri yaşanan bu kazanın ardından sert tepki gösterdi. Derneği söyleşi gruplarında ve sosyal medyada hekimler duruma isyan etti. Hekimlerin asli görevleri dışındaki işleri yapmak zorunda kaldığına vurgu yapıldı. Bazı hekimler; “Bu devirde sağlık ocağındaki soba ile bir doktorun ilgilenmesi çok acı bir şey…” yorumu yaptı. Bazı hekimler olayın bir iş kazası olduğunu, kazanın çalışırken meydana geldiği için bu şekliyle değerlendirilmesi gerektiğini hatırlattı.

Uzun zamandır asli işleri dışındaki işlerle ilgilenmekten şikayet eden aile hekimleri yaşanan kaza nedeniyle meslektaşlarına ‘geçmiş olsun’ mesajı iletirken, çalışma şartlarına dikkat çekerek tepki gösterdi.

 

sEHER nUR öZDEN SOBA yangın