Ailesi, Ülkü'ye damatsız düğün yaptı

TAKİP ET

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde Hidayet-Müzeyyen Ünal çifti, Engelli kızları Ülkü'ye 'Damatsız' düğün yaptı.

 
Kızları Ülkü’nün, gittikleri her düğün daveti sonrası hüzünlendiğini anlatan Hidayet-Müzeyyen Ünal çifti, kızlarının gelin olmayı çok istemesi üzerine aile dostları Ahmet Karışan ile birlikte, onun için düğün organizasyonu yaptı. Damat dışında hiçbir eksiğin olmadığı düğün için bütün detaylar planlandı.Ülkü, düğününün ilk dansını babası ile yaptı.



Kızları Ülkü’nün hayalini gerçekleştirmek için bir düğün salonu ile anlaşan Ünal ailesi, kızlarını önce kuaföre götürdü, ardından giydirdikleri gelinlik ile düğün  salonuna getirdi. Salonda  toplanan seçkin davetliler Ülkü’yü  alkışlarla piste aldılar.

Saatlerce, kendisini sevenlerle oynayarak  pistten inmeyen Ülkü, gelin olmanın verdiği heyecan ve şaşkınlık içerisinde  kendisi için toplanan davetlilerin sevgi dolu bakışları arasında doyasıya eğlenip, düğün yaptı.



YAŞ PASTAYI KENDİ KESTİ

Hareketli parçalar eşliğinde eğlenen 32 yaşındaki engelli gelin Ülkü, kendisi ve davetliler için piste getirilen yaş pastayı aile dostu Ahmet Karışan’ın yardımıyla keserek, davetlilere ikram etti.



TAKI MERASİMİ DÜZENLENDİ

Pasta kesme merasiminin ardından çalınan müzikle eğlenen davetliler, Ülkü’ye takı töreni de yapıp geline hediyelerini verdi. İlk defa damatsız bir düğünde hizmet veren tesisin personeli ise kısa bir süre şaşkınlık yaşadı.



‘KINA GECESİ DE DÜZENLENDİ’

Anne Müzeyyen Ünal, kızının hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Ülkü’ye gelinlik giydirerek temsili olarak damatsız düğün yaptıklarını ve bütün yakınlarını davet ettiklerini anlatan Ünal, “Kızım için bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kızımın gelinlik giyip düğün yapma hayalini gerçekleştirdik. Çok istiyordu böyle bir düğününün olmasını. Dün akşam da kına gecemiz vardı. Çok güzel oldu” diye konuştu.



NİKAH YOK, DÜĞÜN  VAR

Nikah defterine imza atmayıp, damadın ayağına basmasa da gelinlik giymeyi çok istediğini hareketleri ile dile getiren Ülkü’nün ailesi, düğüne katılan misafirlere kendilerine yaşattıkları unutulmaz özel gün için teşekkür ettiler.



ÜLKÜ, ŞİİR OLDU

Toplumda her bireyin kendi dünyası olduğunu ifade eden ve düğün organizasyonunda aktif rol alan www.denizlimuhabir.com’un şiir yazarı Ahmet Karışan da Ülkü için bir şiir kaleme aldı. Ülkü’nün dünyasını ve ailenin hislerini şiirindeki mısralarına taşıyan Ahmet Karışan’ın duygu dolu GİY GELİNLİĞİ şiiri şöyle:

GİY GELİNLİĞİ

Anne babaya imtihan oldu
Saf, temiz, güzellikle doldu
Aslında gidilen zorlu yoldu
Giydi gelinliği dünya durdu
 
Sevindi, hissetti gülümsedi
Dünyada var olduğunu benimsedi
İnsanların bakışını garipsedi
Giydi gelinliği olmazı dize getirdi
 
Kader onun için böyle yazmış
Anne babası ömrüne sarmış
Kocaman dünya onlara darmış
Giyince gelinliği hakikate varmış
 
Hey gidi görünenle yaşananı
İçinde zorluklarla taşınanı
Güzel mutluluk için yakışanı
Giy gelinliği ver dersi bakışanı
Ahmet KARIŞAN
28.07.2019 00:39
 
 
.