AK PARTİ'DE ADAYLAR BELİRLENİYOR

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, adaylarının bir bölümünü 7 Ocak Pazar günü İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde açıklayacaklarını, 15 Ocak'ta da Ankara'da hem seçim beyannamelerini hem de kalan adayları açıklayacaklarını bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezinde gündeme ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'deki katliamların durdurulması ve bir ateşkese varılması ilgili diplomasi trafiğini devam ettirirken, bu yoğunluğunun içerisinde partide mesai harcayarak yerel seçimlere yönelik hazırlıklara başkanlık ettiğini kaydetti.

 

ADAYLARIN İSMİ BELİRLENMEYE BAŞLADI

 

Adayların değerlendirilmesi ve belirlenmesiyle ilgili şimdiye kadar birkaç aşamalı yöntem takip ettiklerine işaret eden Çelik, "Teşkilatlarımızla temayül yoklaması arkasından burada cumhurbaşkanımız büyükşehirleri ve şehirleri toplayarak bu değerlendirmeleri yaptı ve bu şekilde çalışmalar devam etti. Şu an ki geldiğimiz noktada artık adayların ismi belirlenmeye başlandı. Adaylarımızın ilk açıklamasını belirli bir bölümünü bu pazar günü İstanbul'da Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştireceğiz. Ayın 15'inde hem seçim beyannamemizi hem de kalan adaylarımızı Ankara’da açıklayacağız. Bunlar şehirler ve büyükşehirlerin bir kısmını kapsayacak. Böylece 2 parçalı bir takvim halinde adaylarımızın açıklanması çalışmasını gerçekleştirmiş olacağız. Cumhurbaşkanımız başkanlığında çalışmalar devam ediyor" dedi.

 

"Pazar günü Ankara ve İstanbul adayları açıklanacak mı?" ilişkin soruya Çelik, "O genel başkanımızın takdirinde" şeklinde yanıt verdi.

 

"YEREL YÖNETİMLERDE SÖYLEYECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR"

 

Seçim beyannamesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini ifade eden Çelik, "Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliği" dedikleri belediyecilik geleneğinden geldiklerine dikkat çekerek, "Bu sebeple de yerel yönetimler konusunda hem söyleyeceğimiz çok şey var bir yandan da 20 yıldır bu konuda yaptığımız bir çok şey var. Cumhurbaşkanımızın daha önceki belediye başkanlığı döneminden deneyimleri var ama tabii hayat devam ediyor. Toplumsal değişim, şehirlerdeki değişim, şimdiye kadar sürdürdüğümüz iyi uygulamaları sürdürmeyi ama aynı zamanda da yeni siyasetler geliştirmeyi de gerektiriyor" diye konuştu.

 

Adaylar açıklanmadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir görüşmesi olup olmayacağı sorulan Çelik, Erdoğan ile Bahçeli'nin ihtiyaç duyulduğunda her zaman görüşmelerinin olabildiğinin altını çizerek, buna ilişkin görüşmelerin de sürüldüğünü vurguladı.

 

Ak Parti belediye başkan adayları