AK Parti'de bakanlar nereden aday olacak?

TAKİP ET

Milletvekili adaylarının Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edilmesine 1 gün kala, AK Parti'de en çok merak edilen 'Bakanlar nereden aday olacak?' sorusu oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da Denizli'den aday olacağı konuşuluyordu. İşte kulislerde konuşulanlar…

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek seçim öncesinde 9 Nisan’da milletvekili adayları listesi YSK’ya teslim edilecek. AK Parti’de merak edilen konu ise ‘Bakanlar nereden aday olacak?’ oldu.

 

Son kulis bilgilerine göre; Samsun’dan aday olacağı konuşulan ve bunu istemediği öne sürülen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul’dan aday olacağı konuşuluyor. İddiaya göre; Bakan Soylu ile birlikte Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş da mega kentten aday olacak.

 

HANGİ BAKAN NEREDEN ADAY GÖSTERİLECEK?

 

Ayrıca, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri’den, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Osmaniye’den, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bursa’dan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa’dan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Diyarbakır’dan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Samsun’dan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer İzmir’den aday olacağı söyleniyor.

 

VARANK DENİZLİ’DEN Mİ BURSA’DAN MI?

 

Bilindiği üzere Denizli’de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın AK Parti Denizli listelerinden vekil olarak gösterilmesi bekleniyordu. Varank’ın Denizli’den değil de Bursa’dan aday gösterileceği konuşuluyor.

 

Bakanlar nerden aday olacak Ak Parti Mustafa Varank