AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI YÜCEL GÜNGÖR'ÜN ANNELER GÜNÜ MESAJI

TAKİP ET

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, mesajında ‘’Karşılıksız sevgiyi öğreten ve dünyayı daha yaşanabilir kılan tüm annelerimizin, anneler günü kutlu olsun’’ dedi.

Annelerimizin hayatımızda ki önemini vurgulayan Güngör; ‘’Bir anne bir toplumun geleceği, bir milletin gelişimi, bir ailenin huzuru ve yeni nesillerin en büyük yol göstericisidir. Her çocuk annesinin hayal gücü, geleceğe bakışı ile büyür, hayata hazırlanır.

Annelerimiz ne kadar mutlu ve huzurlu olurlarsa gelecek nesiller için o kadar güzel hayaller kuracaklar, o hayalleri gerçekleştirecek çocuklar yetiştirecekler. Biz de AK Parti ailesi olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, kimliği önce anne olan kadınlarımızın istihdamı, ekonomiye katkıları ve kendilerini geliştirmelerine yönelik gayretlerine destek oluyor, rehberlik ediyor, annelerimizin çalışma hayatını ve ev hayatını aynı anda idare edebilmesi için yanlarında oluyoruz. ‘’ifadelerini kullandı.

‘'Cennet, annelerin ayakları altındadır'’

Dini yönden de annelerin önemini vurgulayan Güngör; ‘’Bir milletin, toplumun en temel taşını aile, ailelerin ana unsurunu ise anneler oluşturmaktadır. Milletimizin tarihine baktığımızda, en zor zamanlarda annelerimiz fedakarlıkları sayesinde adeta birer kurtarıcı olmuştur.

Bizlerde bu fedakarlık ve sonsuz sevginin evlatları olarak üzerimize düşenin en iyisini yapmalıyız, onlara ‘of’ bile demeyip, her zaman annelerimizin yanında olmalıyız. Dinimizde de anne babaya hürmet ve saygı ayetlerle anlatılmış, sık sık anne babaya dua ve şükür etmemiz istenmiştir.

Öyle ki Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ‘'Cennet, annelerin ayakları altındadır’' hadis-i şerifiyle anne sevgisi dünyadaki en kutsal sevgi olduğu anlatmıştır. Bizi bizden iyi tanıyan, ‘duası yeter’’ dediğimiz annelerimizin her zaman kıymetini bilmeli, onlara layık birer evlat olmak için çabalamalıyız.

Bu doğrultuda, başta şehit anneleri olmak üzere, ebediyete intikal etmiş ya da yanımızda olan ve emeklerinin karşılığını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz annelerimizin, anne adaylarımızın, annelik ruhunu her zaman taze tutarak besleyen kadınlarımızın anneler gününü kutluyorum. İyi ki varsınız, iyi ki yanımızdasınız.’’ Şeklinde konuştu.


 

Anneler Günü Yücel güngör