AK PARTİ VE MHP DENİZLİ'DE İTTİFAKI GENİŞLETTİ

TAKİP ET

AK Parti ile MHP Cumhur İttifakı'ndaki işbirliğini yerel seçimlerde daha da genişletti. İttifak yapılan bazı illerde belediye meclis üyelikleri için ortak liste çıkarılacak. Adayın çekildiği yerlerde ise diğer partinin adayının belediye başkan yardımcısı olması formülü ağırlık kazandı. Denizli'de bu illerden biri. Denizli'de de belediye meclis üyeliklerinde AKP VE MHP seçime tek liste ile girecek.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) ile Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) arasında yapılan ittifakın kapsamı genişletildi. Bu amaçla geçtiğimiz günlerde iki partinin genel merkez yöneticileri bir araya gelmişti. Yapılan görüşmeler neticesinde belediye başkan aday listelerinde olduğu gibi meclis üyeleri listelerinin de tek bir partiden olması kararlaştırıldı.

Denizli’de bu illerden biri oldu. Denizli’de de AKP ve MHP belediye meclis üyeliklerinde de seçime tek liste ile girecek.

      

LİSTELER 19 ŞUBAT’TA ONAYLANACAK

Bilindiği üzere AK Parti'nin belediye başkan adayı çıkardığı il ve ilçelerde MHP, MHP'nin belediye başkan adayı çıkardığı il ve ilçelerde ise AK Parti aday göstermemiş, ancak meclis üyeleri konusunda her iki parti ise kendi listesini hazırlamıştı. İki partinin genel merkez yetkililerinin ortaklaşa aldığı karara göre meclis üyeleri de tek liste halinde seçime girecek. Yapılan listeler yeniden güncellenecek ve 19 Şubat'a kadar onaylanacak.