Akalan Göleti Kurudu

TAKİP ET

Acıpayam'a bağlı Akalan Mahallesindeki göletin kuruması mahalle halkını üzüyor.

GÖLET KURUDU

Akalan mahallesi halkı bundan 8 yıl önce yapımı tamamlanan Akalan Göleti’ne büyük bir umutla bakıyordu.
Göletin  tamamlanmasının ardından su tutulmaya başlanan Akalan Göleti’nde belli bir süre sonra suyun birikmesi ve gölet suyunun yükselmesini gören vatandaşlar Akalan ovasının sulanmasında kullanılacak suya bel bağlamıştı.



SU BİRDEN AZALMAYA BAŞLADI

Görüştüğümüz Akalan mahallesi halkı, suları  yükselen Gölet’in birden su kaybetmeye başladığını aktardılar. Her geçen gün azalan suyun özellikle bu yıl daha da artması sonucu gölet’in kurumaya yüz tuttuğunu ifade ettiler.



BALIKLAR CAN ÇEKİŞİYOR

Daha önce gölet’e bırakılan balıklar da suyun çekilmesi sonucu sığ sularda yaşam mücadelesi vermeye başladı. Daha önce bazı noktalardan akan suların artık akmadığı da görülmekte.



SU ÇEKİLDE ESKİ YOL ORTAYA ÇIKTI

Gölet yapılmadan önce Mevlütler Mahallesi yönüne gitmek için kullanılan yolda sular çekilince eski yol yeniden ortaya çıktı.

Suların çekilmesi neticesinde bölgenin kuruduğu ve eski yapısı ortaya çıkarken vatandaşlarda gölet sahasına rahatlıkla geçebildiği gözlendi. Görüştüğümüz vatandaşlar yetkililerden Akalan Göleti için biran önce çalışma yapılmasını ve göletin kurtarılmasını istediler.
Acıpayam Gazetesi.com
 

akalan göleti kurudu sulama barajı akalan acıpayam denizli muhabir muhabir denizli haberleri denizli denizlimuhabir