AKDAĞ MİLLİ PARK İLAN EDİLDİ

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı kararıyla Denizli ve Afyonkarahisar sınırları içerisinde bulunan ve sınırları belirtilen alan "Akdağ Milli Parkı" olarak belirlendi.

Çivril'de bulunan Akdağ, mili park ilan edildi. Afyonkarahisar ve Denizli İlleri Sınırları İçerisinde Bulunan ve Sınırları Belirtilen Alanın "Akdağ Milli Parkı" Olarak Belirlenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda, "Afyonkarahisar ve Denizli illeri sınırları içerisinde bulunan ve ekli harita ile koordinat listesinde sınırları belirtilen alanın ‘Akdağ Milli Parkı" olarak belirlenmesine 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu'nun 3'üncü maddesi gereğince karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

 

Cumhurbaşkanı Kararının eki harita ve koordinat listesine yer verilen Resmi Gazete'de Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce oluşturulan Akdağ Milli Parkı Sınır Haritası yer aldı. Koordinatları belirtilen haritada Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi ile Denizli'nin Çivril ilçesi sınırları içerisindeki milli parkın sınır noktaları belirtildi.

 

İçerdiği rekreasyon potansiyeli, yaban hayatı zenginliği, ilgi çekici güzel manzara açılımları nedenlerinden dolayı tabiat parkı olan Akdağ'ın milli park olarak belirlenmesi sevinçle karşılandı.

 

AKDAĞ MİLLİ PARK İLAN EDİLDİ çivril