Akışık: Acil Destek Verilsin, Kriz Üreticiyi Vurmasın!

TAKİP ET

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, çeşitli sektörlerdeki sorunları dinlemek amacı ile saha çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda üretici birliklerinden olan KÖY-KOOP ve Denizli İli Süt Üreticileri Birliği'ni ziyaret eden Başkan Akışık ve beraberindeki heyet; üreticinin yaşadığı sorunların çözüm önerilerini sektörün temsilcileri ile değerlendirdi.

Ziyaretlerin ilki geçtiğimiz gün Denizli KÖY-KOOP’a yapıldı. İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık ve beraberindeki il temsilcilerini Denizli KÖY-KOOP Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Varol ağırladı. Başkan Varol üreticinin yüksek maliyetler altında kaldığını belirterek; “Verilen desteklerle sütün kilosu 8 Lira olarak satışa çıkıyor. Ancak bu rakam yalnızca üreticinin maliyetini karşılıyor. Durum böyle olunca zararına üretim yapmak istemeyen üreticiler hayvanlarını kesime gönderiyor. Süt üretimi 3’de 1 oranında düştü. Ne üreticimiz ne de sektörümüz bunu hak etmiyor” şeklinde konuşarak üreticinin yaşadığı sorunları dile getirdi.

Çözüm Önerileri Sizde, Projeler Bizde

İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık, sektöre acil destek verilmesi talebini yineleyerek; “Kriz bütün sektörleri vurdu ancak kurtuluşumuz olan üreticimizi de derinden etkiledi. 4-5 kuşaktır sektörde var olan üreticilerimiz bugün isyan ediyorsa takkemizi önümüze koyup düşünme zamanımız geldi de geçiyor bile… Ben yaptım oldu zihniyetinden çıkıp, sektörel sorunları dinleyerek çareler üreten bir politikaya geçmeden hiçbir krizin önlemini de alamayız! Bugün sizlerden aldığımız bilgilerle üreticilerin nasıl derin bir krizde olduğunu bir kez daha gördük. Çözüm önerileri sizde, projeler bizde! Güçlü ve mutlu bir üretici için az kaldı” açıklamasında bulundu.

Akışık: “Geçmişten Ders Alınmıyor!"

Başkan Raziye Akışık ve parti yöneticilerinin bir diğer adresi ise Denizli İli Süt Üreticileri Birliği oldu. Burada Yönetim Kurulu Başkanı Münir Altınbaş’ın misafiri olan heyet süt üreticilerinin sorunlarını dinledi. Başkan Altınbaş; “Süt Hayvancılığı’nda üreticinin yaşadığı sorunlar sebebiyle süt üretimi giderek azalıyor. Hayvancılık işletmeleri de kapılarına kilit vurmaya zorlanıyor. Bugünkü rakamlar üreticiyi de tüketiciyi de memnun etmiyor” şeklinde sorunları dile getirdi.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık da her daim üreticinin yanında olduklarını vurgulayarak; “Bugün Başkanımızın ilettiği sorunlar ve ortadaki rakamlara bakacak olursak; 20 yıldır iktidarda olan hükümetin 2008 krizinden hiçbir ders almadığını görüyoruz. O yıllarda yaşadığımız krizde yaklaşık bir milyon damızlık hayvan, kasaba gitti. Vatandaşın ihtiyacı için de ithalat kapıları açıldı.

Yüz yılı aşkın bir zamandır tarım ve hayvancılığa dayalı ekonomisi olan bir ülke sütünü bile ithal etti. Şimdi soruyorum… Yeniden aynı senaryoyu vatandaşımıza yaşatmamak için hangi adımlar atılıyor? Hangi destekler üreticinin yüzünü güldürüyor? Hangi proje ile 2023’e hazırlanılıyor? Söz veriyoruz bizim dönemimizde üreticinin de yüzü gülecek. Çünkü ‘İYİ üretim’ için bütün projelerimiz hazır” dedi.

 

Raziye Akışık süt üreticileri