AKP VE MHP'NİN BAŞKAN ADAYLARI AÇIKLANDI

TAKİP ET

Denizli'de haftalardır merakla beklenen Ak Parti ve MHP'nin ' 19 ilçe başkan adayları kim olacak?' sorusu bugün yanıt buldu.İlçe Belediye Başkan Adayları tanıtım toplantısı Büyükşehir Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.Adayları AK Parti genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş açıkladı.İttifak ortağı MHP'den hiç kimsenin salonda olmaması dikkatlerden kaçmadı.Listenin sürpriz ismi ise aday adaylığı başvurusu bile olmayan Avni Orki oldu.Orki Pamukkale Belediye Başkan Adayı oldu.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısına AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, son Ekonomi Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Denizli İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Denizli Milletvekilleri Nilgün Ök, Şahin Tin, Ahmet Yıldız, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve tekrardan aday olarak gösterilen  Osman Zolan’ın yanı sıra binlerce partili katıldı.

           

SALON YETMEDİ

İlçelerden de çok sayıda partilinin katıldığı toplantı için salon yetmedi, partililerin büyük çoğunluğu içeri giremeyerek merkezin bahçesinde kaldı.

      

İZMİR BÜYÜKŞEHİR ADAYI ZEYBEKCİ’DEN DENİZLİ AÇIKLAMASI

2004 yılında Denizli Belediye Başkanlığına seçilen ardından Denizli Milletvekili olan ve önceki dönem Ekonomi Bakanı yapmış olan, şimdi ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Nihat Zeybekci, Denizli İlçe Aday Tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada ”Denizli’nin Türkiye’de parmakla gösterilen bir şehir olduğunu bunu AK Parti’nin başardığını” söyledi.

         

Zeybekci konuşmasına şu sözlerle devam etti,” 2004 yılında aday olarak gösterildiğimizde kapı kapı dolaşarak çok çalıştık. Ellerimiz soğuktan çatladı ama biz milletimizin gönlüne girdik. Sonucunda kazandığımız seçimin ardından Denizlili hemşerilerimize teşekkür olarak hizmetlerimizle yanıt verdik. Denizli Ege’nin incisi Türkiye’de parmakla gösterilen bir kent haline getirdik. İzmir Belediye Başkanlığı “o iş tamam”.1 Nisan sabahı Ak Parti hizmet güneşi İzmir’den doğacak” dedi.

      

Zeybekci’den sonra kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Kurtulmuş, aday listesini açıklamadan önce Türkiye gündemine ve yerel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş, belediye başkanlarından adil olmalarını isterken, teşkilatları da göreve çağırdı. Belediye başkanlarına şehrin emanet edildiğini ifade etti. Kurtulmuş, “Ege’nin incisi, Milli Mücadelemizin kahraman illerinden birisi olan Denizli’ye selam olsun.  İnşallah 19 ilçeyi ve Büyükşehir’i kazanmış olmanın gururunu yaşayacağız.  Yol arkadaşımız Zeybekci’ye de destek verin orayı da hep birlikte kazanacağız. Denizli bizim için ekonomisi güzel, ovası bereketli, tekstili sanayisi güçlü olan bir ilden ibaret değil. Arkamızı dağlarına yaslayabileceğimiz güvenli bir şehir, insanı güvenilir bir şehirdir.” Dedi.

Denizli’ye teşekkür ediyoruz

Kurtulmuş, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Ak Parti, geçmişle geleceği birleştiren bir köprüdür. Siyasi bir harekettir. Milletimize karşı borcumuzu ödüyoruz. Tarihe borcumuzu ödüyoruz.  Ak Parti siyasi harekettir. Milli ve yerli bir harekettir. Ak parti, dünya egemenlerinin karşısında düğme ilikleyen bir parti değildir. Millet ne diyorsa onu yapan bir partidir. Kökleri bu topraklarda olan bir partidir. Ak parti reformcu bir partidir. Son 17 yılda yapılan reformlara bakın.”

Prof Dr. Kurtulmuş, daha sonra ittifak adaylarının isimlerini okudu ve tek tek sahneye çağırdı.

İŞTE AK PARTİ VE MHP ADAYLARI:

MEREZEFENDİ: MUHAMMET SUBAŞIOĞLU

PAMUKKALE: AV. AVNİ ÖRKİ

ACIPAYAM: HULUSİ ŞEVKAN

BABADAĞ: SALİM DEMİREZEN

BAKLAN: YUSUF GÜLSEVER

BEKİLLİ: MUSTAFA ÇOBAN

BEYAĞAÇ: MUSTAFA AKÇAY

BOZKURT: HAMDİ CİN

BULDAN:  MUSTAFA ŞEVİK (MHP)

ÇAL: FETHİ AKCAN (MHP)

ÇAMELİ: CENGİZ ARSLAN

ÇARDAK: HÜSNÜ YILMAZ

ÇİVRİL: NİYAZİ VURAL

GÜNEY: HALİL AYHAN

HONAZ: TURGUT DEVECİOĞLU

KALE: MEHMET SALİH SAĞINÇ

SARAYKÖY: AHMET NECATİ ÖZBAŞ

SERİNHİSAR: ŞEREF TURAN

TAVAS: HÜSEYİN İNAMLIK