Ali Koç, MHK Başkanı İbanoğlu için tespitlerini sıraladı

TAKİP ET

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Fenerbahçe kulüp başkanı Ali Koç, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevkler, hakem Hakan Ceylan'ın davası, MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu, hakem atamaları, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye yönelik sorduğu sorular ve birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Başkan Koç, konuşmasının başında değineceği mevzuların Türk futbolu için milat olması temennisinde bulunarak, “İnşallah değişimin ateşini fitiller çünkü bu iş bu şekilde devam edemez. Cuma günü bazı açıklamalar yaptım. Kısacası İsmail Kartal’ın PFDK’ya sevki bizim için bardağı taşıran son damladır. Onun arkasında bilgiler, belgeler, yaşananlar var ki artık yeter dedik.

 

Siz değiştirirsiniz, değiştirmezsiniz ama biz değiştirmek için görev süremizin kalan bölümünde her şeyi yapacağımızı, şampiyonluk kadar bu iş için de mücadele edeceğimizi ifade etmiştim. Çünkü artık bu yaşanacak durumdan çıktı. Devlete çağrı yapıyoruz, oraya çağrı yapıyoruz, kimse kılını kıpırdatmıyor.

 

Biz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak var gücümüzle bu mücadeleyi sonuna kadar yapacağız. Kazanırız, kaybederiz ama bakarsınız çarklar da dönmeye başlar. Cumhuriyetimizin 100. yılını hep beraber kutladık.

 

Cumhuriyet'in ne kadar değerli olduğunu, sadece bir yönetim şekli olmadığını, Türkiye’nin bu konuda ne kadar şanslı olduğunu, yaşadığımız bölgede ne kadar şanslı olduğunu anlıyoruz. Geçmişine sahip çıkamayan ulusların geleceği de sıkıntı altındadır. Hayatımızda çokça gördük

 

 Sadece BM’de ne kadar çok ülke bayrağı değiştiğini gördükçe anlarsınız, o yüzden yaşasın Cumhuriyet diyorum. Ulu önder Atatürk’e onun silah arkadaşlarını, bize bu Cumhuriyet’i emanet edenleri şükranla anıyorum biz bıraktığı mirası Fenerbahçe Spor Kulübü her daim ön safhalarda hatırlatmama bile gerek yok. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

 

“MHK Başkanı İbanoğlu, karakteri zayıf biri”


Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında da konuşan Koç, “Denizli’de tanıyan insanlardan bir araştırma yaptım. İyi bir insan ama karakteri zayıf. Omurgasız. O yüzden MHK Başkanı kim diye soruyoruz? Bu arkadaş makam seviyor, onun için verilecek her talimatı yerine getirebilecek potansiyeli, karakteri var. Bu hakaret değil, bu bir tespit. O yüzden hep soruyoruz. Tabii ki Tolga Özkalfa ortaya çıkıyor. Bir evvelki MHK kötü ise onun en önemli iki adamını sen bu MHK’ya getirdin. Nasıl olacak bu iş?” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe kulüp başkanı Ali Koç MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu