Allah, ibadetlerimizi kabul ve daim etsin.

TAKİP ET

Ramazan ayının sağladığı atmosfer, hepimizi manevi alemde farklı bir iklime sürükler. Bunu, ibadet ve dua ile dolu bir zamana çevirmek ise bizim elimizdedir. İnşallah, bu güzel hissiyatı hayata geçirdiğimiz bir Ramazan ayı daha yaşayalım. Allah, ibadetlerimizi kabul ve daim etsin.

İftar ve sahur sofralarının verdiği eşsiz tat, damaklardan kalplere yayılmalı. Kalpleri birbirine ısındırmalı. Bu vesileyle, dargınlar barışmalı. Herkes birbirinin halini sormalı. Bir yerlerde, belki de çok yakınımızda bir ‘Merhaba’ya bile muhtaç ve hasret birilerinin mutlaka olacağını akıldan çıkarmamalı. Toplumda düşkün, yardıma muhtaç, ilgiye ve sevgiye açların da olduğunu unutmamalı. Sormalı, aramalı, bulmalı ve kucaklamalıyız. Onlara hem sofralarımızı hem de gönüllerimizi açmalıyız. Umulur ki bu, amel defterimizde, hayata farklı bir pencereden bakıp, gönüllere girmemizin öneminin farkına vardığımızın yazıldığı yeni bir sayfa ve yeniden başlangıç olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayınızı kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim. Dilerim Allah’tan, herşey gönlünüzce olsun.

 

Nihat ZEYBEKCİ

Ekonomi Bakanı