"Allah'ın evine kimse zulmedemez"

TAKİP ET

Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde bir camiye kimliği belirsiz kişiler tarafından boyalı saldırı gerçekleştirildi. Türk Diyanet Vakıf-Sen şube başkanı Mehmet Çoban, saldırıyı kınayarak, 'Allah'ın evine kimse zulmedemez' dedi.

Yüzde 98’i Müslüman olan ülkemizde bu saldırıyı yapanların kesinlikle Müslüman olamayacağını ifade eden Çoban; “Boyayı bol bulanlar kendileri yerine camileri hedef alıyorsa, burada bir şeylerin sorgulanması lazım. Allah inancı olmayan camilerin kutsiyetini kavrayamayan bu güruh, derhal bulunmalı ve adalete teslim edilmelidir.” Diye konuştu.



Ancak Müslüman olmayan ülkelerde rastlanılan bu tür eylemlerin ülkemizde de yaşanıyor olmasının düşündürücü olduğunu ifade eden Türk Diyanet Vakıf-Sen şube başkanı Mehmet Çoban, “Türk milletinin ve Müslümanların Allah’ın evi olarak kabul ettiğimiz camilerimize yapılan saldırı çok alçakçadır. Caminin halılarına, klimasına, tablolarına, avizesine ve havalandırma cihazlarına zarar verip boya dökmek hangi vicdana sığar. İnsanlık ve Müslümanlık erdemlerini taşıyan biç bir canlının cüret etmeyeceği bu davranışı kınıyor, bunu yapanların biran önce bulunup, cezalandırılmasını istiyoruz.” İfadelerini kullandı




 

Türk Diyanet Vakıf-Sen şube başkanı Mehmet Çoban camiye boyalı saldırı denizli keskin cami