ALMANDI, ÇAMELİLİ OLDU

TAKİP ET

Denizli'nin Çameli İlçesine Bağlı Belevi Mahallesinde İkamet Eden Alman Asıllı Wolfgang Anton Schaddach, Türklüğü benimseyerek, Evinin Dışına Ay Yıldızlı Bayrak Astı.

Denizli'nin Çameli İlçesine Bağlı Belevi Mahallesinde İkamet Eden Alman Asıllı Wolfgang Anton Schaddach, Türklüğü Benimseyerek, Evinin Dışına Ay Yıldızlı Bayrak Astı.

Denizli'nin Çameli ilçesine bağlı Belevi Mahallesinde ikamet eden Alman asıllı Wolfgang Anton Schaddach, Türklüğü benimseyerek, evinin dışına ay yıldızlı bayrak astı. Ayrıca, evinin içine kılıç ve Atatürk portesinden oluşan bir köşe oluşturan Schaddach Müslümanlığı seçmiş. Schaddach, aynı zamanda kuru fasulye ve yufkadan vazgeçemiyor.

Alman doktorlar, Gemi İnşaat Mühendisi Wolfgang Anton Schaddach'a (69), 30 yıl önce astım hastalığı sebebiyle iki yıl ömrünün kaldığını söylemiş. Çare bulmak için öncelikle İspanya'ya giden Schaddach, daha sonra Türk eşi Güler Schaddach ile birlikte Türkiye'ye gelmiş. Önce Karadeniz'de daha sonra Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz beldesinde yaşamaya başlayan Schaddach, Mehmet Çoban isimli arkadaşının tavsiyesi üzerine Denizli'nin Çameli ilçesine bağlı Belevi Mahallesine yerleşmiş. 14 yıldır Belevi Mahallesinde ikamet eden Schaddach'a, Mahalleliler' de sahip çıktı. Yakın ilgiyle karşılaşan Schaddach, Türklerin kendisine ilgisini araştırdığında ise Müslümanlıkla karşılaştı. 2 Temmuz 2004 tarihinde Müslümanlığı seçen Schaddach, Kelime-i Şahadet getirdikten sonra ismini Volkan Atilla olarak değiştirdi. Bir Türk gibi davranan Volkan, evinde Atatürk posteri, kılıç ve tüfek bulunduruyor. Evinin dışına da Türk bayrağı asan Volkan, kuru fasulye ve yufkadan vazgeçemiyor.

Komşuları ile sık sık biraraya gelerek çay sohbetleri de yapan Volkan, kendisine ait bahçesine diktiği gül, meyve ve sebzelerin bakımı ile gününü geçiriyor. Türkçe kelimeleri telaffuz etmekte zorlanan Volkan Atilla, kendisi şunları söyledi: "Buraya geleli 14 yıl oldu. Astım hastasıydım şimdi çok sağlıklıyım. Şimdi hayat güzel. Ben çay çok severim. Her gün yufka yerim. Ben de bayrak var. Türk gibiyim. Almanya'ya senelerdir gitmiyorum. Sadece pasaport almaya giderim.

Almanya sadece stres, orada astım krizim geliyordu. Bana iki senede öleceksin diyen doktor öldü. Ben şimdi sağlıklıyım." Volkan Atilla, tercüman vasıtasıyla ise şunları ifade etti: "Kendimi Türk gibi hissediyorum. Türkiye'yi sevdiğim ve Müslüman olduğum için bayrak astım. Türk ve Müslümanlığı tercih ettiğim için Türk kültürünü ile birebir yaşamak istiyorum. Burada çok mutluyum, bahçe işleri ile uğraşıyorum. En çok döner kebap ve köfteyi seviyorum.

Yufkayı ve kuru fasulyeyi de çok seviyorum." Münir Genç (49) de Alman komşuları ile çok iyi anlaştıklarını belirterek, "Astım hastası olarak geldi, burada hastalığı atlattı. Sıhhati çok iyi. Komşuluk ilişkileri de çok iyi. Keşke böyle adamlar gelip köyümüze yerleşse. Türklüğü benimsediği için mutluyuz" dedi.