Alpin Dağcılık, Manavgat Köprülü Kanyon'da buluştu

TAKİP ET

Alpin Dağcılık Doğa Sporları Grubu, hafta sonunda Antalya Manavgat Köprülü Kanyon gezisi düzenledi. Buz gibi akan sularla kürekleriyle boğuşan gurup üyeleri, geziye katılanlara unutulmaz bir etkinlik yaşattı.

 
Antalya Manavgat Köprülü Kanyona, Alpin Dağcılık Doğa Sporları Grubu Başkanı Ali İhsan Karaalp ve üyeleriyle birlikte düzenlenen  Rafting etkinlikte çok eğlenceli dakikalar yaşandı.



Köprüçay’ın buz gibi sularında Alpin Dağcılık ve Doğa Sporları’ndan raftinge katılan arkadaşlarımızla zaman zaman botların kürekleriyle birbirlerine soğuk su atarak şakalaştılar. Yemyeşil doğası, sedir ormanları, Kapadokya’nın peri bacalarına benzeyen taş oluşumları, 100 metre derinliğindeki vadisi Köprü çayı üzerindeki eski taş köprüyle dikkati çeken Köprülü kanyon, herkesi kendine hayran bıraktı.



Ali İhsan Karaalp, “Rafting botlarına binen arkadaşlarla birlikte, rehberlerin yönlendirmesiyle, su savaşları yaparak, şarkılar ve marşlar eşliğinde kürek çekerek akıntıyla mücadele ettik. 6.8. ve 10’ar kişilik gruplar halinde botlara binen arkadaşlarla, profesyonel rehberlerin yardımıyla zorlu rafting rotasında ilerledik. Kanyonun farklı noktalarında şiddetlenen akıntının oluşturduğu dalgaların arasında buz gibi suyun eğlencesini yaşadık.



Rafting turuna kanyondaki tarihi köprünün altındaki bir metrelik suyun içinde başladığını anlatan Karaalp, “Gruplar ilk önce tarihi köprünün altına getirildi. Burada suda yürüyüş yaparak soğuk suya hazırladılar. Ardından fotoğraf çekimi yaptık ve kanyonun başlangıç noktasına yürüdük. Burada bayanlar kürekleri aldı, beyler botları taşıyarak rehber eşliğinde kanyonun azgın sularına giriş yaptık” dedi.



Karaalp, “Su yolu boyunca mola yerleri oluşturulan kanyonda, kürek çekmekten yorulduğumuzda, rehber eşliğinde, 10'ar dakikalık molalar verdik. Burada hazırlanan platformlardan buz gibi suya atlayarak eğlenceli dakikalar yaşadık. Ortalama üç saat süren Köprülü Kanyon’da rafting macerası yemek molası ile son buldu.
İzlemek için tıklayınız....https://youtu.be/OBD55uOnarI

İzlemek için tıklayınız...https://youtu.be/kR_V0t-6POY

İzlemek için tıklayınız...https://youtu.be/IK-TYsj5GAw