ALTIN KIRILMADIK REKOR BIRAKMADI

TAKİP ET

Altın fiyatları temmuz ayında tüm zamanların rekorunu kırdı. Temmuz ayında yüzde 11'lik yükseliş gösteren altın yıl başından bu yana yatırımcısına yüzde 30 kar getirdi.

Yeni tip Corona Virüs salgını ve düğün sezonunun hareketliliği ile küresel ekonomideki belirsizlik nedeniyle altında yükseliş devam ediyor. Yatırımcısına büyük karlar getiren altın, sadece temmuz ayında yüzde 11 kar getirdi. Altının ons fiyatı uluslararası ekonomilerde ise yüzde 36 yükseldi. Altın yılbaşından bu yana ise yatırımcısına yüzde 30 kar getirdi.

YATIRIMCILAR DİKKATLİ OLMALI! DÜŞÜŞ OLABİLİR

AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD-Çin gerilimi, Avrupa Birliği (AB) ve ABD'de açıklanan teşvik paketleri ve küresel ekonomilere dair endişelerin altın fiyatlarındaki yükselişi desteklediğini bildirdi.

Bu gelişmelerin yanı sıra Kovid-19 vaka saylarının artması, siyasi gerginlikler, negatif reel faizler ve doların zayıf seyrinin altın fiyatlarında tarihi rallilerinden birinin yaşanmasını sağladığını dile getiren Memiş, "Altın talebinin artmasıyla, değerli metal fonlarına geçen hafta 3,8 milyar dolarlık giriş gerçekleşti. Altına dayalı borsa yatırım fonlarına girişler, 6 yılın zirvesine çıktı." ifadelerini kullandı.

Memiş, hızlı yükselen fiyatlar nedeniyle bu haftadan itibaren kar satışlarının etkisini artırabileceğine dikkati çekerek, aralıksız 8 haftalık yükseliş trendiyle tüm zamanların en yüksek seviyelerini test eden altın fiyatlarının, kısa vadede güç toplamak için gerileyebileceğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.
 

altın ons fiyatı rekor düğün covid-19 yeni tip corona virüs denizli denizlimuhabir muhabir denizli haberleri