Anadolu'nun devleri arasında 23 Denizlili firma yer aldı

TAKİP ET

Ekonomist Dergisinin ''Anadolu 500'' araştırmasının bu yılki sonuçları belli oldu. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki şirketlerin değerlendirmeye alınmadığı araştırmada 2020 yılını kapsayan ciro, vergi öncesi kar, ihracat, öz sermaye ve karlılık oranları baz alındı. Denizli'den 23 şirket sıralamaya girmeyi başardı.

Anadolu’nun devleri arasında 23 Denizlili firma Ekonomist Dergisi tarafından hazırlanan ‘Anadolu 500’ araştırmasının sonuçlarına göre; Denizli’den 23 şirket sıralamaya girmeyi başardı.

Ekonomist’in Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) katkılarıyla her yıl gerçekleştirdiği “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” araştırmasının bu yılki sonuçları belli oldu.

Merkezleri İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki kentlerde bulunan şirketlerin 2019 yılı verileriyle hazırlanan listede, Hatay’da faaliyet gösteren Tosçelik, zirvedeki yerini yine korudu.

İkinci sırayı da yine Karabük’te faaliyet gösteren Kardemir aldı. Bu yıl üçüncü sırada ise Er-bakır’dan koltuğu devralan Sarkuysan yer aldı. Anadolu 500’de, Tosçelik dışında, Kroman’ın üç, Tiryaki Agro’nun iki ve Erbakır’ın da bir birinciliği bulunuyor.

 Bu yıl ikinci sırada yer alan Kardemir, böylece son üç yılda ikinciliğini korudu. 2018’de dördüncü sırada yer alan Sarkuysan, 2019 araştırmamızda üçüncülüğe yükseldi. 2018’in üçüncüsü Erbakır ile yer değiştirdi. 2018’in son çeyreğinde resesyona giren ekonomide, 2019 yılında toparlanma eğilimi gözlendi.

Bu toparlanmanın Anadolu 500 şirketlerinin cirolarını yukarı taşıdığını görüldü. 2018 yılı araştırmasında Anadolu 500’ün toplam cirosu 324,9 milyar TL iken, 2019 araştırmamızın sonuçlarına göre toplam ciro 402,8 milyar TL seviyesine yükseldi. Öte yandan ihracat tarafında ise düşüş gözlendi.

İhracat, 2018’deki 16 milyar dolardan, 2019’da 15,4 milyar dolar seviyesine indi.

 İŞTE 23 DEV FİRMA

Ekonomist Dergisi’nin hazırladığı ‘Anadolu 500’ araştırmasının sonuçlarına göre; Denizli’den 23 şirket sıralamaya girmeyi başardı.

Denizlili firmalarda ilk sıra Er-bakır’ın oldu.
Anadolu 500’e giren 23 Denizlili firma şunlar: Er-bakır, Kocaer Haddecilik, Menderes Tekstil, Seval Kablo, Kardemir Haddecilik, Sadık Grubu, Aydem Yenilebilir Enerji, Aynes Gıda, Pamukkale Kablo, Gamateks Tekstil Sanayi, Atom Kablo, Ozanteks Tekstil Sanayi, Küçüker Tekstil Sanayi, Kaynak iplik Sanayi, Sürü Tekstil, Özgüven Kablo San. ve Tic. Ltd. Şti., Uğurlular Tekstil Sanayi, Kımıl Tekstil San. ve Tic. A.Ş., CMK Kablo Elektrik Sanayi, Erikoğlu Emaye Bakır Tel Sanayi, Mercan Kimya, Denizli Çimento Sanayii T.A.Ş. ve Seyran Gıda Sanayi.




 

Ekonomist Dergisi Anadolu 500 Denizli’den 23 şirket firma Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi