Apartlar doldu, zam yolda

TAKİP ET

YÖK'ün yüz yüze eğitim açıklamasından sonra öğrencileri yakından ilgilendiren barınmada apart tercih edecek öğrencileri neler bekliyor? Denizli'de apart fiyatları ne oldu? Zam var mı?

2021-2022 Eğitim Öğretim yılının açılmasına günler kala Denizli’de apart fiyatlarını araştırdık. Kampüse yakın kurumsal işletmelerde neredeyse boş apart yok. Apart ücretine elektrik, su, ısınma ve internet dahil değil.

Sadece barınma hizmeti veren kurumsal apartlar, pandemi nedeniyle 1.5 yıldır zam yapmadıkları, fiyatların düşük kalması nedeniyle Eylül ayında %20’lik bir zammın gelebileceğini belirtiyorlar.

Aparta çıkmak isteyen bir öğrenci sadece konaklama için minimum her ay bin lirayı gözden çıkaracak. Ayrıca, bir kira depozito ile birlikte pandemiden dolayı en az 6 aylık sözleşme imzalayacak.

Bunun yanında kurumsal olmayan apartlarda ise fiyatlar bölgeye ve büyüklüğe göre 750 lira ile 2 bin lira arasında değişiyor. Genelde fiyata internet dahil. Bir kira depozito uygulaması burada da geçerli. Uzun süreli sözleşme de yapılmıyor.

 

paü apart zam apart kiraları denizli öğrenci apartı öğrenci evi