Ara verilen gelenek arefe günü tekrar yapılacak

TAKİP ET

Denizli'de Fatih Mahallesi Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından pandemi yasakları nedeniyle iki yıldır yapılamayan 'Çörek Derme' etkinliğinin altıncısı 1 Mayıs Pazar (Arefe) günü saat 14.00'de Fatih mahallesi 1990/2 sokak girişinde yapılacak. Etkinliğe katılacak çocuklar için çuval yarışları, gındırgeç, oyun havuzları. Palyaço, pamuk şeker ve lokma ikramı da yapılacak

Denizli’de Fatih Mahallesi Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yüz yıllardır dini bayramların arefesinde gerçekleştirile ‘Çörek Derme’ etkinliği yaşatılmaya devam edilecek.

İki yıldan bu yana pandemi yasakları nedeniyle yapılamayan ‘Çörek Derme’ etkinliğinin altıncısı, 1 Mayıs Pazar (Arefe) Günü saat 14.00 ‘da Fatih mahallesi 1990/2 sokak girişinde yapılacak.



Etkinliğe katılacak çocuklar için çuval yarışları, gındırgeç, oyun havuzları. Palyaço, pamuk şeker ve lokma ikramı da yapılacak. Fatih Mahallesi Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Naz, unutulmaya yüz tutmuş geleneği yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.

Çörek derme etkinliğiyle çocukların paylaşmayı, birlikte olmayı öğrendiklerini, aynı zamanda arefe gününden bayram havasının yaşanılmaya başlandığını anlatan Dernek Başkanı Murat Naz, “Dernek olarak hayırseverlerimizin ve vatandaşlarımız desteğiyle iki yıldır pandemi yasakları nedeniyle yapamadığımız çörek derme etkinliğimizi yapacağız.

Çocuklarımıza unutulmaz bir gün yaşatmak için çok güzel bir program hazırladık. Bol bol ikramlar yapacağımız çocuklarımız, çuval yarışlarıyla çok eğlenecekler, palyaçolar eşliğinde oyunlar oynayacaklar. Pamuk şeker ikramlarımız olacak. Etkinliğimize katılan çocuklarımız gındırgeç te gülüp eğlenecekler.

Ramazan Bayramının ruhunu çocuklarımıza bir gün önceden yaşatacağız. 1 Mayıs Pazar (Arefe) günü saat 14.00’de Fatih mahallesi 1990/2 sokak girişinde yapılacak çörek derme etkinliğimize dernek yönetim kurulumuz adına herkesi davet ediyorum. Çocuklarımız bu eğlenceden ve güzellikten mahrum kalmasın” dedi.
 

Çörek Derme gelenek Murat Naz